image

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında, ilimizden Samsun’a giden 185 öğrencimiz çiçekler ile karşılandı.     

Kardeşlik köprüsünün kurulması, terör örgütlerinin istismarından, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği, ‘Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında ilimizden Samsun'a giden 185 öğrencimiz, Samsun Valisi Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak tarafından ağırlandılar.  

Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında, ilimizden Samsun’a giden 185 öğrenci gezi programında Samsun’un tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezdiler. 

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak, ilimizden Samsun’a giden ikinci öğrenci kafilesi ile 19 Mayıs Gençlik Kampı'nda düzenlenen programda bir araya gelerek, öğrencilerle birlikte akşam yemeği yedi ve onlarla sohbet edip, yakından ilgilendiler. 

Samsun Valisi Osman Kaymak öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında,  Emine Erdoğan himayelerinde İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında, Doğudaki yavrularımızı Batıdaki illerimize getirerek sizlerin batı illerini tanıması amacıyla bu projenin hayata geçirildiğini belirtti. Vali Osman Kaymak, “Bizler sizleri ağırlamaktan ve misafir etmekten çok mutluyuz. Samsun’u güzel bir şekilde gezin, görün ve Samsun ile ilgili çok şey öğrenin" dedi. 

'BİZ HEPİMİZ KARDEŞİZ' 

Samsun Valisi Osman Kaymak konuşmasının devamında, “Sevgili Gençler; Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Biz hepimiz kardeşiz. Türkiye’yi bölmek isteyen uluslararası güçler bizleri Kürt-Türk diye ayırıyorlar. Bizler bu Anadolu’nun değişik illerinde bu güzel ülkenin birer parçasıyız. Birbirimizi daha çok severek, sayarak bu ülkenin daha güçlü olması için yarınlara daha emin adımlarla ilerlemek için sizlerin derslerinize çok çalışarak, ülkemize, vatanınıza ve milletimize bağlı olarak okullarınızı bitirmenizi istiyoruz. Sizleri Samsunumuzda misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Umarım sizler de aynı mutluluğu yaşıyorsunuzdur. Bu vesileyle bu programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi. İlhan Yıldız

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *