image

 Gercüş’teki Kongreye; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, HÜDA PAR Genel Merkez İstişare Kurulu üyeleri M. Emin Doğru ve Seyithan Aksoy, HÜDA PAR Kozluk İlçe Başkanı Yusuf Işık, AK Parti İlçe Başkanı Ali Öner, Gercüş Ziraat Odası Başkanı M. Şefik Öner ve partililer katıldı.

HÜDA PAR Kozluk İlçe Başkanı Yusuf Işık'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongre, HÜDA PAR Gercüş İlçe Başkanı Mehmet Dursun'un selamlama konuşmasıyla devam etti.

Ardından HÜDA PAR Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, HÜDA PAR'ın kuruluş amaçlarına değinerek, partilerinin insan ve adalet merkezli siyaset yaptığına ve toplumun HÜDA PAR'a olan ihtiyacının gün gibi ortaya çıktığına vurgu yaptı.

HÜDA PAR kurulduğu zaman siyasete ve topluma yepyeni bir soluk olacaklarını, HÜDA PAR'ın kuruluş amaçlarına parti programlarında geniş ölçüde yer verdiklerini ve mutlak bir ihtiyaçtan dolayı kurulmuş bir parti olduklarını belirten Gök, "Gerçekten de toplumumuzun HÜDA PAR'a olan ihtiyacı gün gibi ortaya çıktı. Bunun ispatı nedir? Şu ana kadar HÜDA PAR'ın gerek iç siyasette gerekse de dış politikada yanlış dediklerinin hepsi istisnasız yanlış çıktı. Mesela dış politikada Suriye meselesinde mevcut olan iktidarın dış politikasının yanlışlığını defaatle vurguladık. Fakat maalesef kimse dinlemedi. Şu an şu hazin manzara hepimizin gözlerinin önünde, müşahede ettik. Harabeye, viraneye dönmüş bir memleket, milyonlarca mülteci, yüz binlerce ölü…" dedi.

HÜDA PAR olarak toplumun kendilerine olan ihtiyacını eylem ve söylemleriyle ortaya koyduklarını fakat kendilerinin göz ardı edilerek dinlenilmediğini ifade eden Gök, HÜDA PAR'ın iç politikadaki önemli ve tutarlı yaklaşımına değindi.

"BİZ İNSAN VE ADALET MERKEZLİ DÜŞÜNÜYORUZ"

HÜDA PAR'ın fikir ve düşüncelerini ortaya koydukları zaman üzerinde durdukları en önemli şeyin insan ve adalet olduğuna vurgu yapan Gök, "Biz insan ve adalet merkezli düşünüyoruz. Zira devlet kutsal değildir, devletin kutsiyeti yoktur. Kutsal olan insandır! Dolayısıyla devlet ve kanunlar insana hizmet için vardır. Zira Allah (c.c) insanı yarattıktan sonra bütün kâinatı ona müsahhar ve hizmetçi kıldı. Dolayısıyla her şeyin insanın hizmetine sunulması lazım. Ama maalesef şu ana kadar ki icraatlar, faaliyetler, projeler bunu göstermedi. İşte biz HÜDA PAR olarak inşallah diyoruz ki her taraftan; Doğu'dan, Batı'dan nereden gelirse gelsin bütün o fitne dalgalarını bertaraf etmek için gücümüz oranınca bu fitne ve fesada, bu fuhşa, bu ahlaksızlığa set olmaya çalışacağız inşallah. Ama burada sahip olduğumuz ve yüklenmiş olduğumuz yükün şuurunda olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından kongrede, ilçe teşkilatının faaliyetlerini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.Daha sonra kongre; HÜDA PAR Gercüş İlçe Muhasibi Kenan Turan'ın mali raporu okuması ve Seyfettin Yıldırım'ın faaliyet raporunu okumasıyla devam etti.

Ardından ilçe başkanlığı seçimi için oy safhasına geçildi. Oy kullanan delegelerin tümünün oyunu alan mevcut başkan Mehmet Dursun güven tazeleyerek tekrar HÜDA PAR Gercüş İlçe Başkanı oldu. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *