image

Törene Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, üniversite öğrencileri ve çalışanları katıldı. Açılış töreninden konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Batı Raman Kampüsü’nde öğrencilerimizin kullanımına sunulan 200 adet bisikletin açılışını yapıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

200 bisikletin Batı Raman Kampüsü içerisinde kimlik karşılığı günlük verileceğini belirten Rektör DURMUŞ, mesai saatleri içerisinde bisikletlerin kullanılacağını açıkladı. Batman Üniversitesi olarak öğrenci odaklı bir hizmet anlayışı ile çalıştıklarını ifade eden Rektör DURMUŞ, öğrencilerimizin faydalanabileceği sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere ağırlık verdiklerimi söyledi.  Öğrencilerimizin sağlıklı yaşamlarını desteklemek üzere Batman Üniversitesinin sabahları çay ve simidi ücretsiz dağıttığını belirten Rektör DURMUŞ, yakın bir zamanda Kızılay’ın desteği ile sabahları çorba dağıtımına da başlanacağını söyledi.

Öğrencilerimiz sabah kahvaltısını kampüste ücretsiz, öğlen yemeklerini kampüste 1,75 TL’den ve akşam yemeklerini yurtta yediğini belirten Rektörümüz DURMUŞ, böylece günde 3 öğün yemek yeme zincirinin kurulduğunu, bisiklet kullanımı ile de sağlıklı yaşama geçişin sağlandığını söyledi. Rektör DURMUŞ,  konuşmasından sonra öğrencilerle birlikte bisiklet sürdü. İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *