image

Myanmar (Burma) Devleti askerleri ve Budist çetelerin barbarca saldırılarına maruz kalan Arakan (Rohingya) Müslümanlarının acıları dinmiyor.

Arakan'da Müslümanlara uygulanan vahşet ve Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nın (Yetimler Vakfı) çalışmalarıyla ilgili konuşan Batman halkı, Budist Myanmar Devletinin Müslümanlara yaptıkları akıl almaz işkencelere tepki göstererek, İslam âleminin yapılan bu şiddete karşı dur demesi gerektiğini belirttiler. Ayrıca halk, Yetimler Vakfı’nı Arakanlı Müslümanlara yönelik yardım kampanyası için tebrik etti.


“DÜNYANIN SESSİZ KALMASINA ÜZÜLÜYORUZ”

Dünya Müslüman liderleri ile beraber Müslüman olmayan ülkelerin dahi vicdani olarak Arakan’da yaşananlara dur demesi gerektiğini belirten Batman Konfeksiyon Tekstilciler Derneği Başkanı Orhan Bozkurt, Arakan’da yaşananlarla ilgili basında duydukları kadarıyla orada büyük bir katliamın olduğunu söyledi.

Bozkurt, “Dünyanın bu katliama sessiz kalmasına üzülüyoruz. Elimiz kolumuz bağlı. Bu zulümlere karşı sesimizi çıkarmamız gerekir. Arakan halkı için özellikle diplomatik olarak dünya liderlerinin, dünya Müslüman liderlerin hatta Müslüman olmayan ülkelerin dahi vicdani olarak bu duruma duyarlı olmaları gerekir. Müslüman olsun olmasın bu zulme, katliama, insanlık dışı muamelelere karşı bütün dünyanın tepki göstermesi gerekir.” dedi.

“MÜSLÜMAN LİDERLER BU VAHŞETİ DURDURMALIDIR”

Müslümanların sessizliği nedeniyle Arakan’da vahşet yaşandığını söyleyen Süleyman Akdaş, “Arakan’daki olaylar tüm Müslümanların suçudur. Müslümanların birbirine sahip çıkmamasından kaynaklanıyor. Hiçbir Müslümanın bir Müslümanla adam akıllı muhatap olmamasından kaynaklanıyor. Medyadan gördüğüm kadarıyla Arakanlılar çok zülüm görüyor. Başka bir şey bilmiyorum. İslam ülkeleri zenginlikle uğraşıyor. Kendi ceplerini dolduruyorlar, onun dışında bir şey yok. Müslüman liderlere çağrım bu vahşetleri durdursunlar.” şeklinde konuştu.

“MÜSLÜMANLAR BİRLEŞSİNLER, BÜYÜK KUVVET VE GÜÇ OLSUNLAR”

Zulümlerin bitmesi için Müslümanların birlik olmaları gerektiğini söyleyen Halit Oğuz, “Arakanlı Müslümanlar zulüm görüyor. Zulmü yapanları kınıyoruz. Müslümanları birlik, vahdet zamanı geldi artık. Müslümanlar birleşsinler, büyük kuvvet ve güç olsunlar. Şu anda medyada takip ettiğimizden dolayı olan zulümlerden haberimiz var. Bütün Müslümanların birlik olması gerekir. Maddi manevi ne gerekiyorsa bizler hazırız. Yetimler Vakfı'nın yaptığı yardım kampanyasını olumlu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 “MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ O EZİYETTEN KURTARMALIYIZ”

Hacı Cevzet Işık, “Her zaman yaşanan zulümlere karşıyız. Allah Arakanlı mazlumların hakkını bırakmasın. Her zaman onlara duacı ve yardımcıyız. Elimizden silahlı müdahale gelmiyor. Maddi olarak para yardımında bulunuyoruz. Allah Teâlâ tüm Müslümanların yardımcısı olsun. Allah Teâlâ o Budist zalimin boynunu kırsın. Allah Teâlâ İslam camiasına birlik nasip etsin. Hakiki imanımız olmadan da birliğimiz olamaz.” şeklinde konuştu.

“İSLAM ÜLKELERİNİN BİR OLMASI GEREKİYOR”

Arakan’da yaşanan vahşetten haberdar olduklarını ifade eden Abdulbari Özdemir, “İslam ülkelerinin bir olması gerekiyor. Müslümanların gayri Müslimlerle ilişkileri olmamalıdır. Onlar gibi olmadığımız sürece bizi dost ve arkadaş olarak kabul etmezler. Onun için kâfire dostça bakamayız. Onlara güvenmemeliyiz. Onlara güvenirsek Müslüman liderler gayri Müslimlerin arkasından giderse İslam’ın durumu da aynı bu şekilde olacaktır. Birlik olmamız gerek. Kurtuluşumuz ancak birlikle olur. Onun dışında bir kurtuluş yok.” dedi.

“ARAKANLI MÜSLÜMANLAR BUDİSTLER TARAFINDAN VAHŞİCE KATLEDİLİYOR”

Arakanlı Müslümanlar için yardım toplayan Yetimler Vakfı yetkililerini tebrik eden Arif Saydam, “Arakan halkı için özellikle tüm Müslümanların tepki göstermesi lazım. Müslümanlar bir araya gelmedikçe Müslümanlara soykırım uygulanacak. Yetimler Vakfı yetkililerinin Allah hayırlarını kabul etsin. Herkesin oraya yardım ulaştırması gerçekten zordur. Yetimler Vakfı istediği yerlere gidebiliyor ve yardım yapabiliyor. Yapılan yardımları çok beğeniyoruz. Allah hayırlarını kabul esin ve muvaffak eylesin inşallah.” şeklinde konuştu.

“ARAKANLILARI O ZULÜMLERDEN KURTARMAMIZ LAZIM”

 

Muhammed Nurullah Sönmezışık ise şunları söyledi: “Müslümanlar hep parçalanıyor, öldürülüyor ve zulme uğruyor. Bizim bunlara sesiz kalmamamız lazım. Arakanlı Müslümanların Allah yardımcıları olsun. Müslümanlar hep zulüm altındadırlar. Türkiye’deki ve bütün dünyadaki Müslümanların bir an önce cihat etmesi lazım. Arakanlı Müslümanları o zulümlerden kurtarmamız lazım.” İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *