image

İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen anızın önüne geçilmesi amacıyla Batman'da "Ulusal Anız Yangınlarının Önlenmesi Çalıştayı" toplantıları başladı.

Batman Üniversitesi merkez kampüsünde yapılacak çalıştayla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün konferans salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın, çalıştaydaki amacın; anız yangınlarının dağılımının tespit edilerek önlenmesi için uygulanan tedbirler ile alınabilecek ilave tedbirlerin belirlenip, anız yangınlarının neden ve sonuçları ile çevre ve sağlık sorunlarına yönelik farkındalık oluşturularak, bu yangınların önlenmesi olduğunu belirtti.

Yalçın, "Bu amacı gerçekleştirmek için bu alanda çalışan uzmanlar ve bilim insanlarının katılımının sağlanarak, çalıştay süresince çalışma gruplarında görev alacak konu uzmanlarının bilgi birikimlerinin ve önerilerinin derlendiği çalıştay kitabının basımı yapılarak, kamuoyunun ifadesine sunulacaktır. Ayrıca, çalıştay alt çalışma grup toplantılarına bundan sonraki tarihlerde de devam edilecektir." dedi.

Çalıştay programı kapsamında 5 grup oluşturulacağı bilgisini veren Yalçın, "Dünyada ve Ülkemizde Anız Yangınları' çalışma grubu, 'Hukuk İşleri' çalışma grubu, 'Anız Yangınlarının Nedenleri ve Sonuçları' çalışma grubu, 'Anız Yangınlarının Sürdürülebilir Çevre ve Canlı Popülasyonlarına Etkileri' çalışma grubu ve 'Anız Yangınlarının İnsan Sağlığına Etkileri' çalışma grubu olmak üzere 5 çalışma grubu planlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Toplantıya; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Muzaffer Özkan, Batman Ziraat Odası ve Batman Üniversitesi yetkilileri ile teknik personel katıldı. İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *