image

“Hakikaten onlar, Rablerine inanmış gençlerdi. Bizde onların hidayetini artırdık.(Kehf Süresi-13)” ayetiyle açıklamasına başlayan İmir,“Ekim ayının zihinlere vahşetle, kinle, öfkeyle ve gencecik bedenlerin parçalanması ile aklımızda kalışının üzerinden tam 3 yıl geçti. Hâla yüreğimizde ki yaralar tazeliğini korumakta. 3 yıl önce Kurban bayramının 4. gününe denk gelen 6 Ekim’de başlayıp 8 Ekim’e kadar devam eden ve kamuoyunda “6-8 Ekim olayları" olarak bilinen Kobani bahaneli vahşet olayları 3. yılını geride bırakmış bulunmaktadır. HDP Genel Merkezi "Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz.” ve “Bundan böyle her yer Kobani'dir.” şeklindeki açıklamaları sonrasında olaylar kızışmış ve vahşet başlamıştı.” İfadelerini kullandı.

 Katillerin derhal yargılanması gerektiğini belirten İmir, “Hâlâ yüreğimizde ki yaralar tazeliğini korumakta. Bu vahşice katliamın (gerçek) müsebbiplerinin ise ciddi bir şekilde yargı karşısında çıkarılmadan hatta bu vahşileri savunmak adına avukatların bile verilmesi bizleri daha da üzmekte. Kürtlerin sözde savunucuları olduklarını iddia edenlerin kurban eti dağıtan Müslüman Kürt gençlerini katletmeleri ise gerçek yüzlerinin açığa çıkmasını sağlamıştır. Kahhar olan Allah hiçbir zaman mazlumun ahını yerde bırakmıyor ve bırakmamıştır.” Açıklamasında bulundu.

6-8 Ekim olaylarının gerçekleri su yüzüne çıkardığını söyleyen İmir, “Kanıyla destan yazan şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etmiş, bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte yıllardır Kürdistan coğrafyasında Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları batıdaki Müslümanların da görmesini sağlamıştır. Bölge üzerinde oynanan oyunlar 6-8 Ekim olayları ile gün yüzüne çıkmıştır. Halk için savaştıklarını ve mücadele ettiklerini iddia eden bu kan emici halk düşmanları, her fırsatta Emperyalist Batı’dan emir ve talimat alarak Kürt halkına saldırmayı ve her türlü zulmü her zaman kendileri için vazgeçilmez bir görev bilmişlerdir.” İfadelerini kullandı. Recep Fırat

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *