image

Kozluk ilçesinde bazı derelerde azalma görülürken, bazı derelerin ise ciddi anlamda kurumayla karşı karşıya kaldıkları gözlendi.

Birkaç yıl öncesine kadar yaz aylarında dere sularının bol olduğunu ve tarım sulamalarıyla birlikte su ihtiyaçlarını derelerden teyit ettiklerini aktaran vatandaşlar, yıldan yıla derelerde özellikle de yaz aylarında kuruma ve azalma olduğuna dikkat çektiler.

Dere yakınlarında bulunan birçok köy su ihtiyacını bu dere sularından temin ederken, suyu azalan derelerde ise doğal olarak temiz su ihtiyacı karşılamak ise zorlaşıyor. Kozluk Geyikli köyünden başlayıp Değirmendere Mahallesine kadar uzanan derede eskiden mahalledeki çocuklar, yazın bunaltıcı havasından kaçmak için yüzmeye giderlerken, son yıllarda yaşanan su sıkıntısından dolayı dereye giremiyor.

Ayrıca kuruyan dere suyunda yaşayan birçok yılan, kurbağa, yengeç gibi hayvanların da telef oldukları görülüyor.

Kozluk Geyikli mezrasında hayvanlarını otlatan köylülerden Haşim Çetinkaya, yazın susuz kaldıklarını ve kuyuya ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Çetinkaya, “Yazın suyumuz çok azalıyor. Şu anda susuzuz. Şu anda gördüğünüz bu kirli suyu içiyoruz. Devlet bize burada bir iki su kuyusu açsaydı iyi olurdu. Eskiden su çoktu, fakat şimdi çok azaldı. Yazın azdır, kışın iyidir. Normalde yazın da suyu iyidir ama gördüğünüz gibi kurumuş. İmkânımız olmadığından burada kuyu açamıyoruz. Yetkililerden bize burada bir iki kuyu açmasını istiyoruz.’’ diyerek yaşadıkları su sıkıntısını dile getirdi.

Köy sakinleri ise derelerinde su görme ümidiyle bugünlerde yağışa gözünü dikmiş durumda. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *