image

 HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı 6-8 Ekim olaylarının yıl dönümü münasebetiyle 6-8 Ekim Şehitlerini anma etkinliği düzenledi. Dün saat 13.30’da Alyans Düğün Salonu'nda yapılan etkinlik yoğun bir katılımla gerçekleşti. Katılımcıların salona sığmadığı etkinliğe Batman halkının yanı sıra, 6-8 Ekimde şehit edilenlerin yakınları da katıldı. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte Özcan Atsat, Veysi Hiçyılmaz ve Ömer Güneş’in seslendirdiği ezgiler coşkuyu artırdı.

Kur'an Nesli Platformu Bölge Koordinatörü M. Ali Şimşek’in sunuculuğunu yaptığı program İTTİHAD üyesi Hafız M. Ali Çağ’ın Kur’an tilaveti ile başladı. Daha sonra program şehit yakınlarının davet edilmeleri ve sahnede şehitlerin adlarını söyleyerek kendilerini tanıtmaları (Ş.Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, Ş.Hasan Gökgöz'ün babası Xale Mehmet Gökgöz, Ş.Huseyin Dakak'ın babası ve Ş.Riyad Güneş'in kardeşi) ile devam etti.

İSLAM’A SAHİP ÇIKTIĞI İÇİN HÜDA PAR’I HEDEF ALDILAR

Açılış konuşmasını Kürtçe yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, “Şer güçler bölgede İslam ahlakını, İslam kültürünü, İslami tesettür ve namus anlayışını kaldırmak istediler. Bunlar bu şeytani emellerini gerçekleştirmek için nereye gittilerse karşılarında İslami bir hareketi, İslami gücü buldular. Bu hareket de bugün HÜDA PAR ismiyle anılan hareketti. Bu yüzden bu şeytani yapılar bu hareketi kendilerine hedef yaptılar ve 6-8 Ekim’de de yine bu hareketin mensuplarını şehit ettiler.” Dedi.

ALLAH ONLARI REZİL ETTİ

Kendi şahıslarında İslam nurunu söndürmek isteyen güçlerin kendi can ve mallarına yoğun bir saldırı gerçekleştirdiğini belirten Şahin, “ Ancak Allah onları rezil etti. Büyük bir yenilgi yaşadılar.3 yıl önce sömürgeci güçlerin ve ülke içindeki yerli işbirlikçilerinin desteğiyle güçlenip HÜDA PAR camiasına saldırılar. Kobani olaylarını bahane edip parti binalarımıza, evlerimize, iş yerlerimize saldırdılar. Kardeşlerimizi şehit ettiler.” İfadelerini kullandı.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Şahin, sözlerinin sonunda HÜDA PAR’ın İslam’ın ve Kur’an’ın savunucusu olduğu için saldırıya uğradığını ama asla bu mukaddes yoldan dönmeyeceklerini söyledi.

Etkinlik sanatçıların ezgileri ve 6-8 Ekim şehitlerini anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti. Katılımcılarının duygu yoğunluğu yaşadığı sinevizyon gösterimi sırasında sık sık tekbirler atıldı.

Daha sonra kürsüye gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, vahşi katliamın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen yüreklerindeki acının devam ettiğini söyledi. Şahin, “ Gerçekten kelimeleri boğazda düğümleyecek acılar yaşandı. Allah onların şehadetlerini kabul etsin, bizlere de davalarına sahip çıkmayı nasip etsin. Seviniyoruz, çünkü kardeşlerimiz şehittirler. Bir taraftan ailelerine sabır diliyoruz ama öbür taraftan çocuklarının kavuştuğu makamdan ötürü aileleri adına seviniyoruz. Ve böyle ana babalar var olduğu müddetçe, çocuklarını İslam davası uğruna feda eden ana babalar var olduğu müddetçe İslam’ın bayrağı bu topraklarda dalgalanmaya devam edecektir.” Dedi.

KÜRT HALKINI BİRBİRİNE DÜŞMAN YAPTILAR

Bu toprakların İslam uğrunda canlarını feda eden Şeyh Saitleri ve İslam âlimlerini çok iyi tanıdığını, Susa’da, Batman’da, Diyarbakır’da, Karajdağ’da İslam için toprağın altına girenleri çok iyi bildiğini belirten Şahin, “ Kürt halkı mazlum bir halktır. 100 yıldır acı çeken bir halktır. Ama bunlar ne yaptılar. Kürtlerin arasında çatışmalar çıkararak, Kürt halkının acısını daha da derinleştirdiler. Kürtlerin geleneklerine savaş açtılar. Kürtlerin aile bağlarını parçaladılar. Kürtlerin dinine savaş açtılar. Kürt halkını birbirine düşman yaptılar. Akrabalar birbirlerine düşman oldu.” İfadelerini kullandı.

6-8 Ekim vahşetinde hükümetin de çok önemli hatalarının, günahlarının olduğunu söyleyen Şahin, “ Olayları gösteren kamera kayıtlarını sildiler. Hiçbir kamera kaydı mahkeme dosyalarına girmedi. Hükümet her şeyi FETÖ’ye yüklüyor. Doğru, o dönemde FETÖ etkindi ama niye daha sonra bu olayları aydınlatmadınız diyoruz. 6-8 Ekim olayları 15 Temmuz olaylarının bir benzeriydi. 6-8 Ekim olayları Amerika’nın bölgedeki İslami camiaya, HÜDA PAR’a yönelik PKK’ye yaptırdığı bir darbe girişimiydi.” Dedi.

BU OLAYLARDA HÜKÜMETİN BÜYÜK GÜNAHLARI VAR

Hükümet yetkililerinin taraftarları bölgeyi yakıp yıkan, insanları vahşice katleden bir partinin il başkanına il binasına bir kurşun isabet etti diye geçmiş olsuna gittiklerine söyleyen Şahin, “ Ama vahşice katledilen Müslümanların ailelerine bir taziye ziyaretine bile gitmediler. Geçmiş olsun bile demediler. Bu olaylarda hükümetin büyük sorumluluğu var. Bu olaylarda hükümetin büyük günahları var. Bu günahlar hükümetin sırtında kambur gibi duruyor. Bundan ötürü HDP’li yöneticiler ev sahibini bastıran bir hırsız gibi davranıyor. Çünkü hırsızı yakalayan bir devlet yok.” İfadelerini kullandı.

Etkinlik - İTTİHAD Genel Başkan Yardımcısı Mola Beşir Şimşek’in kapanış duasıyla bitti. İlhan Yıldız

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *