image

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Batı Raman Kampüsünde düzenlenen oryantasyon (uyum) etkinliğine katılarak, Batman Üniversitesi’ni tercih ettikleri için yeni öğrencileri tebrik etti.

Oryantasyon programında konuşma yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, öğrencilere Batman’ın ve Üniversite imkânlarından söz ederek üç hususa dikkat çekti.

DURMUŞ, “15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletimizin dik duruşu biz gösterdi ki, Türkü, Kürdü, Arabı, Lazı, Çerkezi ile birlik olan bir milletin yıkılmayacağıdır. Bu nedenle içimizdeki tüm kültürel değerlerle birlik olun. Vatanperver olun. Ülkemizin güney sınırlarındaki karışıklık incelendiğinde birlikte yaşama kültürü kaybolduğunda, ülkelerin nasıl felaketlere sürüklendiği ortadadır. Birlikte yaşama kültürünün önemini kavramaya çalışın.” dedi.

“SEVGİ PAYLAŞILINCA ÇIĞ GİBİ BÜYÜR”

“İkinci husus öğrencilerin birbirlerini saygı çerçevesinde severek, sevgi yumağı oluşturmalısınız” diyen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Üniversite yılları çok önemlidir ve insanın hayatında önemli kırılma noktalarındandır. Sevgi paylaşılınca çığ gibi büyüyerek sizi ve çevrenizi hem şimdi hem de gelecekte mutlu edecektir. Arkadaşlarınızı dünya görüşleri yüzünden veya kültürel farklılıkları yüzünden üzmeyin, onları anlamaya çalışın, birlikte yaşamanın ne kadar güzel ve mutluluk verici olduğunun farkına varın.” dedi.

“ÖZGÜVENLİ VE DONANIMLI OLUN”

“Üçüncü husus, öğrencilerimizin kendine özgüvenli ve donanımlı yetişmelisiniz” diyen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “aldığınız eğitim ve kültürle aklı hür, vicdanı hür, gençler olun. Kimseye kendinizi ve aklınızı kullandırmayın, aklınızı ve zekanızı bu milletin geleceği için kullanın.” dedi. İlhan Yıldız

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *