image

Sonbahar ile birlikte gelen Grip, Bronşit ve göğüs hastalıklarına karşı uyaran aktar Kahraman Demir, vatandaşların bu sıcaklara aldırmaması gerektiğini, özellikle hastalığa yakalanmadan evvel bitki çayı ve pekmez tüketmesi gerektiğini vurguladı. Uzun yıllardır aktarlık yapan Demir, gazetemize yapmış olduğu açıklamalarda, vatandaşın kışa girmeden önce metebolizmasını nasıl güçlendireceği hakkında bilgi verdi. Demir, vatandaşı bitkisel ilaçları fazla abartmaması konusunda da uyardı.

“BİTKİSEL İLAÇLARIN HASTA OLMADAN ÖNCE KULLANILMASI GEREKİYOR”

Birçok vatandaşın hasta olduktan sonra bitkisel ilaçlara yöneldiğini belirten Demir, “vatandaşlarımız sürekli hasta olduktan sonra bitkisel ilaç ve içeceklere yöneliyor. Bu da hastalığa yakalanmasına neden olabiliyor. Hasta olmadan önce tüketilen bitkisel ilaç ve içecekler metebolizmayı güçlendirerek hastalıklardan daha rahat koruyabilir.” Diye bilgilendirdi.

PEKİ, BİTKİLER NASIL, NE KADAR KULLANILMALI?

Bitkilerin nasıl ve hangi ölçüde kullanılması gerektiği konusunda bilgilendiren Demir, “Hepimiz evimizde sürekli çay demleyip içeriz. Günde en az bir defa Zencefil, Zerdeçal, Ekinezya, Mekke Gülü, Hatmi çiçeği, Ihlamur, Papatya, Defneyaprağı gibi birçok şifalı bitkiyi de çay gibi demleyip içebilirsiniz. Özellikle pekmez tüketimi çok önemli… Normal pekmez, andız pekmezi ve keçiboynuzu pekmezini faza olmaması sureti ile günde 3 defa içebilirler. Kestane balı, propolis, polen  gibi şifalı içecekler bağırsakları güçlendirmeye yardımcı olur. Pekmez ve saydıklarımız şifalı içecekleri günde 3 defa alabilirler. Çocuklarına okula gitmeden sabah bir kaşık verebilirler. Bitki çaylarını da normalde de tüketebilirler fakat bitki çaylarının fazlası da zararlı olabiliyor.” Diye bilgilendirdi.  Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *