image

İlimdeki sağlık sorunları ve yeni projeleriyle ilgili gazetemize açıklamada bulunan İl sağlık Müdür İhsan Bodakçi, “Batman özellikle Türkiye’de yatak sayısı olarak ortalamanın çok altında bir il, kamu yatağı olarak. Bizde 10 Bin kişiye kamunun yatak sayısı 11,8’dir. Bunu özeller ile birlikte değerlendirdiğimizde 10 binde 2’ ye, yaklaşık 2 katına çıkıyor.  Türkiye’de ortalama 10 Binde 26’dır. Biz özellikle Batman’da sağlık alanında yatak kapasitemizi arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bunun için de 200 yataklı bir hastaneyi yatırım programına aldık. 2017’nin başından beri yatırım programımızdadır ve bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tabi 200 yatağı 400 yatağa çıkarmak için ciddi gayret sarf ediyoruz. Yeri ise şimdiki çevre yolunda stadın bitişiğinde bir hazine arazisi vardı, o hazine arazisine 80 dönümlük alana yapmayı planlıyoruz. 400 Yatağa çıkarabilirsek, ileride Batman’ın ihtiyacı olan Eğitim ve Araştırma hastanesine de bir basamak olacak.” Dedi.

HASANKEYF’TEKİ HASTANE AÇILIRSA RAHATLARIZ

Hasankeyf’teki hastanenin açılabilmesi için çabalarının devam ettiğini söyleyen Bodakçi, “Hasankeyf’te geçici olarak kabulünü yaptığımız 25 yataklı bir hastane var. Normalde o hastanenin, hastane olarak işletilebilmesi için bazı kriterlerin olması gerekiyor. Özellikle nüfusun 18 bin’den fazla olması gerekiyor. Bakanlık şimdi bizden orayı, halk sağlığı uzmanlığı olduğu E2 statüsünde hastane rolü ile açmamızı istiyorlar ama biz bakanlığa defalarca, E1 statüsünde burayı işletmek için ilettik. E1 statüsünde 4 ana branş, uzman hekimin olduğu normal standart bir hatane tarzında bir işletim sistemine sahip. Eğer onu da Hasankeyf’e kazandırabilirsek, 25 yatağımız artmış olacak, o da bizim için büyük bir rahatlık sebebi.”ifadelerini kullandılar.

KADIN DOĞUM HASTENESİ İÇİN CİDDİ BİR GELİŞME YOK

300 yataklı kadın doğum hastanesi inşaatının tekrar başlaması için bakanlıkla diyaloglarının sürdüğünü ama henüz bir gelişmenin yaşanmadığını söyleyen Bodakçi, “Birde inşaatı devam eden 300 yataklı Kadın Doğum hastanemiz var. Orayı tabi mütahit, eski hastanenin enerji santrallerini, yeni hastanenin arkasında kaldığı için oradan tahliyesini istedi bizden. Bizde bakanlıktan istedik, çünkü hastanenin enerji santrallerini bir yere taşımak maliyet isteyen bir olaydır. Bakanlıkla diyaloglarımız devam ediyor ama o konuda bir gelişme olmadı. Olmadığı için mutahit inşaatı durdurma kararı aldı. Bu konu ile ilgili bakanlık ile görüşmelerimiz devam ediyor. En kısa sürede ihalenin tekrar yapılacağına dair söz aldık.” Açıklamasında bulundu. İlhan Yıldız

 

 

 

 

 

   

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *