image

Kerbela katliamının yıl dönümü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Şimşek, “Malumunuz haram olan aylardan Muharrem ayındayız. Hz. Âdem’in tövbesinin kabulü, Hz. Nuh’un gemisinin Cudi dağına yerleşmesi gibi tarihi ve önemli vakaların bir araya geldiği bir mübarek aydır. Muharrem ayı denildiğinde, maalesef bunlarla birlikte Hz. Peygamber efendimiz(sav)’in torunu Hz. Ali ve Hz. Fatma validemizin, can-ı ciğeri Hz. Hüseyin’in ve 72 yaren ile birlikte yezit tarafından çok hunharca bir şekilde katledilişlerinin, şehir edilişlerinin içinde olduğu bir aydır. Bu günlerde biz muharremi karşılayacağız. Bir taraftan bu bereketler ile beraber, diğer taraftan bu acı ile beraber ümmet olarak bunu yâd edeceğiz bir kez daha.” Dedi.

İSLAM COĞRAFYASININ HER TARAFI BİR KERBELA OLMUŞ

Hazreti Hüseyin denildiği zaman iki zihniyetin akla geldiğini söyleyen Şimşek, “10 Muharrem, Aşure, Hz. Hüseyin denildiği zaman şüphesiz ki iki tane zihniyet gözümüzün önüne geliyor. Biri yezidi zihniyeti, diğeri de zulme, haksızlığa, adaletsizliğe ve her türlü cehalete karşı baş kaldıran izzetli bir duruşu görüyoruz. Maalesef o gün yaşanan tarihi olayı ümmet olarak anlayamadığımız, okuyamadığımız, belki tahlil edemediğimiz için, o günden gereken dersi alamadığımız için bu gün neredeyse İslam coğrafyasının her tarafı bir Kerbela olmuştur. Yezidi zihniyetler her tarafı kuşatmış, Müslümanlar bugün hüseyni bir mazlumiyeti yaşıyorlar. İslam coğrafyasında Suriye, Irak, Arakan, Filistin böyledir. Her köşesinde yezidi zihniyete mensup yöneticiler, zalimler tarafından Müslümanlar hunharca katledilmekte, ateşlerde yakılmakta ve memleketleri tarumar edilmektedir.” İfadelerini kullandı.

KERBELA’YI BİR DAHA TAHLİL ETMEMİZ LAZIM

Hz. Hüseyin’in çadırlarının ateşe verildiği gibi bugün de Müslümanların evlerinin, memleketlerinin ateşe verildiğini belirten Şimşek, “ Eğer biz bunu yeterince iyi okuyabilseydik, ders çıkarabilseydik bu gün biz coğrafyamızı tekrar tağutlara, yezidi zihniyetlere teslim etmezdik. Bu tarihi olaydan ders alsaydık bugün bu acıları yaşamayacaktık. O yüzden bir kez daha bu tarihi olayı tahlil etmemiz gerektiğine inanıyorum, bu acılardan ders çıkarmamız gerektiğine inanıyorum, Müslümanlar hep birlikte eğer Hüseyni bir zihniyeti kazanmazlarsa, zulme, zalime, haksızlığa, adaletsizliğe baş kaldıracak bir şuura varmazlarsa, öyle görünüyor ki yezidi sistemler bu zulümlerini devam ettirecekler. O munasebet ile bir kez daha şehitlere rahmet diliyorum. Allah-u Teâlâ bizleri bu zulümlerden biran önce muhafaza etsin. Muharrem ayı, Aşure hepimiz için hayırlara vesile olsun.” Dedi. Recep Fırat

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *