image

 Meydan Mahallesinin 703. Sokağında bulunan, daha önce mobilyacıların kullandığı 5 katlı binanın uyuşturucu kullanıcıları için adeta bir buluşma yerine döndüğü belirtiliyor. Vatandaşlar binada fuhuşun da yapıldığını iddia etti. Vatandaşlar bu binada sabah, akşam sarhoş gençlerin bulunduğunu, kendilerine zarar verirler diye dışarıya çıkamadıklarını söylediler.  Bina yıkılma tehlikesi de yaşıyor. Binanın kolonlarının yıprandığını ve bu yüzden tehlike arz ettiğini belirten mahalle sakinlerinden Adil Bal, bu duruma müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

İNSANLAR BU CADDEDEN GEÇMEYE KORKUYOR

Uyuşturucu kullanıcıları yüzünden insanların sokaktan geçmeye korktuğunu ifade eden Bal, “ Bu bina yıllardır bu şekilde ve kullanılmıyor. Kullanılmadığı için de uyuşturucu kullanıcıları için güzel bir yer. 5 katlı olan bu harabe binanın her katı uyuşturucu kullanıcılar tarafından mesken edilmiş durumda. Bu caddede oturan ve evlerinin kapıları caddeye bakan mahalleliler kapılarını sürekli kapalı tutuyorlar.” Diye konuştular.

HER 5 KATINDA AYRI PİSLİK

Binanın her 5 katında ayrı nahoş durumların yaşandığını belirten Bal, “ Bu harabede sadece uyuşturucu içilmiyor, aynı zamanda fuhuş da yapılıyor. Harabe binayı hırsızlar da kullanıyor. Her suç veya suçlu burada bulunmuşlardır. Genellikle akşam saatlerinde burada kalıyorlar. Harabe binanın karşısındaki ev sahipleri onlar yüzünden pencerelerini açmıyor, balkona çıkmıyorlar. Bu mahalleli artık illallah etti. Mahalleli de müdahale edemiyor, çünkü silahlı olabilirler. Sarhoş oldukları için ne yaptıklarını bilmiyorlar, bu da ciddi bir tehlike arz ediyor.” İfadelerini kullandılar.

MAHALLELİ FOTOĞRAF VERMEKTEN ÇEKİNDİ

Kendilerine zarar vermelerinden çekindiklerini, fotoğraf vermekten kaçındıklarını belirten Bal, “ Vatandaşlar konuşmaya korkuyorlar, çünkü bu insanlar onlara zarar verebilirler. Bunun için fotoğraf vermekten kaçındık. Bu duruma müdahale edilmesi gerekiyor. Bir değil, iki değil tüm mahalleli bu durumdan rahatsız. Emniyetin bu konu hakkında ciddi bir çalışma yürütmesi gerekiyor. Bu duruma bir el atılırsa mahalleli rahat bir nefes alacaktır.” Diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Bir gece şahit oldukları olayı anlatan bir vatandaş da “ Ben akşam evime dönüyordum, bu harabe evde takılan bir genç bıçakla bir adama saldırdı. Adama 10-15 kere bıçak salladı. Saldırıya uğrayan vatandaş her seferinde geri kaçarak ve çevredekilerin yardımını alarak yara almadan kurtuldu. Yoksa o sarhoş saldırgan adamı öldürebilirdi.” Dedi. İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *