image

"Hükümet eden parti 2002 yılında ilk kez iktidara geldiğinde sisteme muhalefet ediyormuş gibi bir görüntü çiziyordu. Aradan geçen 15 yıldan sonra üzülerek belirtiyorum ki; sistemin sahibine dönüştü ve devlet eski kodlarına geri döndü. Kemalist zihniyet hortladı." diyen Yapıcıoğlu, şunları ifade etti:

"Şu anki AK Parti hükümeti de devlet kadrolarını o eski zihniyete teslim etmeye başladı. Dil aşırı derecede milliyetçileşti. Korkarım ki bu durum ayrışmayı kamçılayacak. Birkaç gün önce söylemiştim, şimdi bir kez daha söylüyorum. Dilin milliyetçileşmesi sadece o zihniyete hizmet eder. Bakınız 16 Nisan'da bir referandum yapıldı. Anayasa değişikliği referandumu. Hükümet sistemi değişsin mi, değişmesin mi? diye. O referandum sürecinde de hatırlarsınız hükümetin dili batıdaki milliyetçi oyları kapmak için yavaş yavaş milliyetçiliğe doğru kaydı. Kantarın topuzunu da kaçırdılar. Sonuçta ne oldu? Seçim sonuçlarını takip eden herkes şunu çok net bir şekilde biliyor ki; milli hassasiyetlerin, milliyetçi duyguların daha kabarık olduğu, milliyetçi söylemlerin prim yapmasını umdukları yerlerde sandıktan çıkan oylara baktıklarında, bu milliyetçi söylemlerinin orada da anayasa değişikliğine artı bir şey getirmediği net bir şekilde ortaya çıktı. Çıktı mı? Evet çıktı. Yine bu milliyetçi söylemlerine rağmen Kürt nüfusunun yoğun olarak yaşadığı 22 vilayette 'Evet' oylarının ortalaması Türkiye ortalamasının üzerindeydi. Neydi bütün Türkiye'de ortalama? Yüzde 51,41. Peki, bu 22 vilayetin ortalamasını biliyor musunuz? Yüzde 56.75, beş buçuk puan yaklaşık veya en az 5 puan ortalamanın üzerinde. Belki bu yüzden sayın cumhurbaşkanı referandumdan hemen sonra ‘HÜDA PAR'lı kardeşlerime hassaten teşekkür ediyorum’ deme ihtiyacı hissetti."

"EĞER SİZ SİSTEMİN SAHİBİNE DÖNÜŞÜRSENİZ Kİ DÖNÜŞTÜNÜZ, SİZİN İÇİN SONUN BAŞLANGICIDIR"

"15 yıldır iktidarda iseniz, gücünüzü artırarak iktidarınız devam ediyor ise yanlışlara parmak basmanızdan dolayıdır. Ama eğer siz sistemin sahibine dönüşürseniz ki dönüştünüz, sizin için sonun başlangıcıdır." uyarısında bulunarak konuşmasına devam eden Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Şimdi biz diyoruz ki; sesleniyoruz hükümete! Bakınız, hamasi söylemler, aşırı milliyetçi söylemler size daha önce kazandırmadığı gibi şimdi de kazandırmayacaktır. Bakın, önümüzdeki seçim 2019’da. Şunun şurasında bir buçuk yıl kaldı. Bir buçuk sene sonra memleketin üç seçimi var. Belediye seçimi, parlamento seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi. Oradaki o illerde oyları kaparım diye düşünüyorsanız; buradan bir kez daha söylüyorum ve uyarıyorum: Hayır o söylemlerin asıl sahibi varken kimse onları taklit edene yönelmez. Onu zaten söyleyenler var. 15 yıldır iktidarda iseniz, gücünüzü artırarak iktidarınız devam ediyor ise yanlışlara parmak basmanızdan dolayıdır. Ama eğer siz sistemin sahibine dönüşürseniz ki dönüştünüz, sizin için sonun başlangıcıdır." İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *