image

Özel bir otelde düzenlenen toplantıya, Batman İl Sağlık müdür Yardımcısı Dr. Bünyamin Sevim, Batman İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, Prof. Dr. Ateş Kara, Prof. Dr. Ayper Somer, AİK (Akıllı İlaç Kullanımı) Dairesi Başkanı Ecz. Mesil Aksoy ve aile hekimleri katıldı. Toplantıda şehirler arsındaki antibiyotik kullanımını karşılaştıran Aksoy, ilimizin, Türkiye ortalamasının üstünde antibiyotik reçete kullanıldığını belirtti.

“AİK ÇOK YOĞUN ÇALIŞIYOR”

AİK’in çok yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Batman İl Sağlık müdür Yardımcısı, AİK İl Koordinatörü Dr. Bünyamin Sevim, “ AİK Dairesi gerçekten çok yoğun bir program içinde. Korkunç bir yük ve tempo içinde olup, Ankara, İstanbul’dan gelip çalışmalarımıza faaliyetlerimize destek sunmaları bizim için çok değerli, bunun için teşekkür ediyorum.  Büyük destek sundukları Akılcı İlaç Kullanımı, özellikle Akıllı Antibiyotik kullanımı konusunu artık duymayan hekim arkadaşımız kalmamıştır diye düşünüyorum. Bu denli yoğun bir çalışma yapılıyor.” Diye konuştu.

İLİMİZ, TÜRKİYE ORTALAMASI ÜSTÜNDE ANTİBİYOTİK KULLANIYOR

Türkiye genelinde Akıllı İlaç Kullanımı Dairesinin yapmış olduğu değerlendirmelerde, İlimizde, Güneydoğu bölgesinde, Türkiye ortalamasının üstünde antibiyotik bulunan reçete yazıldığını belirten Aksoy, Yapmış olduğu sununda 2011 yılı durum tespitinde ilimizin  %48.99’lük yüzde ile 6. Sırada olduğunu, 2012’de ise %47.83’lük yüzde ile 8. Sıraya düştüğünü, 2016’da yapılan değerlendirmede ise %40.46’lık yüzde ile 8. Sırada olduğunu söyledi. Aile hekimlerine antibiyotik ile ilgili bilgi veren Aksoy, reçetelerde Antibiyotik kullanımına daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *