image

İzmirli 8 ev kadını Beşiri Devlet Hastanesi ve kaymakamlıkla iş birliği halinde 105 çocuğu sünnet ettirdiler. Beşiri devlet hastanesi başhekimi Dr. Mehmet Uğur KARABAT, Beşiri Kaymakamlığının desteğiyle 10 Eylülde başlatılan sünnet organizasyonunda, 4 günde 105 çocuğun sünnetini gerçekleştirdiklerini belirtti. Açıklamasında Karabat, “Sünnet organizasyonumuzda 2 genel cerrah, 1 ürolog ve 1 anestezi uzmanı görevlendirildi. Hastanemizde bundan sonra da sünnet yapılmaya devam edilecektir. Emeği geçen herkese teşekkür dileklerimi iletiyorum.” diye konuştu.

 “Siz yalnız değilsiniz, Biz buradayız”

İzmirli 8 bayanın kendi aralarında yardım için kurdukları “Siz yalnız değilsiniz, biz buradayız” oluşumu Türkiye’nin birçok yerinde yardımlarda bulundu. Mine Kapı ve 7 arkadaşın birlikte kurdukları oluşum 2009 yılında kuruldu. Bir araya geldikleri ilk zamanlarda hasta ve ev ziyaretleri gerçekleştirdiler. Daha sonra eşlerinden aldıkları harçlıkları biriktirerek, Türkiye’nin dört bir yanında yardıma muhtaç insanlara el uzattılar. Birçok ilde anasınıfı yaptıran, öğrencilere kırtasiye malzemeleri gönderen, Sevenleri kavuşturan 8 arkadaş, İlçemizde de 105 çocuğu sünnet ettirdiler.

 

Beşiri Devlet Hastanesinde sünnet ettirilen çocuklar için,‘SeyyidAyşan Genç’ taziye evinde de bir etkinlik düzenlendi. Mevlit okunan etkinlikte, ellerine kına yakılan çocukların ve aileleri etkinlikten çok hoşlandıklarını belirtti. Çocuğu sünnet edilen Ali Tongüç, “Çok mutlu olduk. Bu 8 bayan arkadaş İzmir’den buraya bizim için geldiler,  çocuklarımızı sünnet ettirmek için. Çocuklarımızda sünnet oldukları için çok mutlu. Allah razı olsun.” Diye sevincini dile getirdi. (İlhan Yıldız)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *