image

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “Afete Hazır Türkiye Eğiticilerin Eğitimi-16”programı 100 kişinin katılımıyla Batman’da sona erdi.

Batman Gençlik Merkezinde 100 gencin katılımıyla 13-15 Eylül 2017 tarihleri arasında verilen eğitim 3 gün sürdü. Eğitim boyunca AFADEM eğitmenleri tarafından katılımcı gençlere; afetlerle mücadelede temel bilgiler ve kavramlar, afet bilinci ve kültürü, afet hazırlıklarında toplumsal güç birliği konularında bilgi verildi.  Yaşam çevremizdeki riskler ve risklerin azaltılmasının yanın sıra, zorunlu deprem sigortası, yapısal olmayan risklerin önlenmesi, afetlerin ilk 72 saati için hazırlık, afetler öncesi, sırası ve sonrasında uygulanması gereken doğru davranış şekilleri, basit arama kurtarma ve triaj konularında da bilgiler verildi.

 “KATILIMCILARA SERTİFİKA”

AFAD Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Demirtaş, katılımcılara sertifika verileceğini belirterek; “Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afet öncesi, afet durumunda ve sonrasında yapılacak doğru davranışların topluma kazandırılmasında rol alacak gönüllü eğitmenlerin yetiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen “Afete Hazır Türkiye Eğiticilerin Eğitimi” sonunda başarılı olanlar “Temel Afet Bilinci Eğitmeni Sertifikası” alarak AFAD’ın eğitmen havuzuna dâhil olmaya hak kazandı.” diye konuştu.

“HERŞEYİN BAŞI EĞİTİM”

Her şeyin başının eğitim olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, AFAD eğitimine veren tüm hocalara ve katılım sağlayan kursiyerlere teşekkür etti. İl Müdürü Eren; “Kurum olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Kurumların bir afet durumunda doğru adımları atabilmesi, temelde can ve mal kaybını engelleyerek iş sürekliliğini sağlayabilmesi için planlama çalışmalarına gereksinim vardır. Batman’da eğitim gören 100 kursiyerlerimizle, olası sel, doğal felaket, deprem ve toplumsal durumlarda gönüllü gençlerimizle AFAD ekiplerine her zaman yardımcı olmak için hazır olacaktır. Emeği ve katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Bu tür eğitimlerin devamının gelmesi için elimizden geleni yapacağız.”diye konuştu.

 (Recep Fırat)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *