image

Batman Havalimanı'nda yakınları tarafından heyecan ve sevinçle karşılanan hacılar, kutsal topraklarda yaşadıkları atmosferin dile getirilemeyip ancak yaşanması gerektiğini belirterek, herkesin bir an önce hacca gitmesi gerektiğini söylediler.

Hacılar yaşadıkları yol ve konaklama sıkıntılarından dolayı tepki göstererek başka hacıların da sıkıntı yaşamaması için yaşanan sorunların giderilmesini istediler.

Duygularını anlatan Kadriye Gün, “Çok güzel bir duyguydu. Allah-u Teâlâ herkese nasip etsin. Bir ay bir gün kaldık. 2 gün Medine’de, diğer günler Mekke’de kaldık.” ifadelerini kullandı.

Haccın çok güzel olduğunu ama Diyanetin hiçbir hizmetinden memnun olmadığını dile getiren Nihat Avcı, “Konaklama, ulaşım ve uçak hepsi sıkıntıydı. Haccımızı yaptık ancak çok kötü şartlarda yaptık. Sıkıntılar hepsi Diyanet ve kafile başkanından kaynaklandı. Bizleri sahiplenmediler. Bizi oraya götürdüler tamamıyla ilgilenmediler. Dün dönmemiz gerekirken bugüne ertelediler. Bugün de önce Antalya’ya gidip oradan döndük.” dedi.

 

Şimdiye kadar bundan daha güzel duyguların içinde girmediğini söyleyen Münevver Avcı, “Çok güzeldi. Dünyada hacca gitmekten daha güzel bir şey yoktur. Biraz ulaşım sıkıntısını yaşadık. Onun dışında yemeğimiz, yerimiz her şeyimiz güzeldi.” şeklinde konuştu. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *