image

Heyet adına Aziz Özdemir, İnisiyatifin oluşum nedeni ve amaçlarını anlattı. İnisiyatif Sözcüsü Aydın Üneşi referandumun bölge ülkelerine yapacağı maddi manevi olumlu katkıları izah etti. Bunun ülkemize ve Ortadoğu’ya zarar vermeyeceğini aksine daha güvenli bir hava yaratacağını anlattı. İnisiyatif üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Batman'a dışardan gelen bir Türk olarak, Kürtler arasında referandum üzerinde genel bir mütabakatın olduğunu, Batman'da bağımsızlık referandumuyla ilgili çok sıcak, olumlu yaklaşımlar gözlemlediğini, halkın bunu tarihi bir fırsat olarak gördüğünü, konunun Türkiye'deki Kürt meselesine yönelik bugün sergilenen yaklaşımdan azade değerlendirilmesi gerektiğini, zira Türkiye'nin Güney Kürdistan'la yakın ticarî ve diplomatik ilişkilerinin olduğunu dile getirdi. 

AK Parti Batman İl Başkanı Diyadin Uçar ise; Güney'de gerçekleşecek referanduma yönelik sergilenen tavrın çözüm sürecinin yarattığı güvensizlikten kaynaklandığını söyledi. Uçar şöyle devam etti: "Evet her ne kadar keskin ifadeler olmasa bile bazı kaygılardan dolayı referandum konusuna partimiz temkinli yaklaşmaktadır.

Uçar, Bölge il teşkilatları olarak herhangi bir toplantı yapılarak referanduma destek kararının alınmadığını, bunun belki önümüzdeki toplantılarda konuşulabileceğini lakin kendi kanaatlerinin bölge illeri teşkilatlarının konuya duyarsız kalmayacaklarını sözlerine ekledi.” Daha sonra teyit amaçlı kendilerine yöneltilen “Bunu referanduma destek olarak anlayabilir miyiz?’”diye sorulduğunda, “Hayır, Kürt sorununun çözümüyle ilgili konuştum, referandum konusunda parti politikalarını esas alıyoruz.”

Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *