image

TBMM gündeminde görüşülmeyi bekleyen il ve ilçe müftülerine verilecek nikah kıyma yetkisi tasarısı yasalaştıktan sonra evlenme başvurusu yapan çiftlere tercih formu verilecek. Formda, “Nikâhınızı müftünün mü, belediye memurunun mu kıymasını istiyorsunuz?” diye sorulacak.

Evlenme başvurusu yapan çiftlere, “Nikâhınızı müftünün mü, belediye memurunun mu kıymasını istiyorsunuz?” diye sorularak tercihli bir form doldurmaları istenecek. Nikâhını müftünün kıymasını isteyenler aynı zamanda, "Dini kurallara uygun bir nikâh töreni" hizmetini de alacaklar.

Nikah kıyan müftüler aynı zamanda dinen haram kılınan "süt kardeşliği" gibi konularda uyarılarda bulanacak. Müftülük, nikâh işlemleri için gerekli yasal takibatı kurumlarla yazışarak yapacak. Belediye başkanı ve yetkilendirdiği evlendirme memurunu tercih edenler; ya belediyeye ait evlendirme dairesinde ya da düğün salonunda nikâhını kıydırabilecek.

Başvuru formunda, dini merasimli müftü nikâhını tercih etmeyenler, hâlihazırdaki gibi evlendirme memurlarına yönlendirilecekler ve nikâh işlemleri dini merasim olmadan kıyılacak.  Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *