image

Batman Engelliler Derneği'nin İş-Kur desteği ile hayata geçirdiği proje ile dernek üyeleri istihdama yönelik kurs görüyorlar. Derneğe üye olan engelli vatandaşların dernekte gördüğü kurs ile halı dokumayı öğreniyorlar. 10 kursiyer ve 1 eğitmenin öncülüğünde kursiyerlerin yöresel kilim dokuma eğitimi aldığını belirten Batman Ortopetik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay, 10 kursiyerden ve 1 eğitmenden oluşan bir eğitim kapasitesi ile üyelerin meslek öğrendiğini söyledi.

"KURS 5 AY 15 GÜN SÜRECEK"

Kursun 5 ay 15 gün süreceğini belirten Atay," İş-Kur üzerinden kabul edilen "Yöresel Kilim Dokuma" projemiz var. Kursumuzda 12 kişi çalışmakta, 10 kursiyer, yardımcı personel ve bir eğitmen. Engelli arkadaşlarımızı hem istihdam yönünden hem de rehabilitasyon yönü ile yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her şey yolunda, proje 5 ay 15 gün sürecek. Bu proje ile engelli kardeşlerimizin önündeki "engeli" aşacağız İnşallah." diye konuştu.

"AİLEMİZE KATKI SAĞLIYORUZ"

Dernek üyesi olan Hayrettin Kaya, Yöresel Kilim dokuyarak hem ailelerine katkı sunduklarını, hem de meslek öğrendiklerini belirterek mutlu olduklarını belirtti. Kaya, " Yaklaşık bir aydır burada eğitim görüyoruz. Zamanımızı boş yere değil, burada meslek öğrenerek harcıyoruz. Arkadaş ortamımızda güzel olduğu için zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Bu kurs sayesinde hem meslek öğrenerek istidam kapısını açıyoruz, hem de ailelerimize katkı sağlıyoruz." diyerek duygularını anlattı.

"BOŞ DURMAK YERİNE MESLEK ÖĞRENİYORUZ "

Bir başka dernek üyesi olup ta kurs gören Faysal Yel, Kursa 1 aydır başladıklarını ve kurs sayesinde boş zamanlarını kendilerine faydalı bir şekilde geçirdiklerini söyledi. Engelli kardeşlerinin boş durmaması gerektiğini söyleyen Yel, " Kursa 1 aydır başladık. Bu mesleği öğrendiğimiz için mutluyuz. Evde boş oturacağımıza meslek öğrenerek zaman geçiriyoruz. Bize büyük katkıları var bu kursun, çünkü kurs sayesinde meslek öğreniyor, istidam kapısını aralıyoruz. Engelli kardeşlerimizin evde veya kahvelerde boş oturmak yerine kendileri için faydalı bir şey yapmalarını rica ediyoruz. Böylece güzel vakit geçiriyor, stres atıyor ve arkadaşlıklarımızı güçlendiriyoruz." diye çağrıda bulundu.

Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *