image

Meydan Mahallesinde çarşının göbeğinde yıllardır köylerinde yaptıkları yoğurdu satan Hatun Erdem ve arkadaşları, senelerdir burada köy yoğurdu sattıklarını belirterek, yoğurtlarının tamamı ile doğal olduğu için vatandaşların ilgi gösterdiğini belirtti. Köydeki hayvanlardan sağdıkları sütü süzgeçleyip, kaynattıktan sonra mayalayıp yoğurt haline getirdiklerini belirten Hatun nine, yoğurtlarında katkı maddesi olmadığı için daha sağlıklı olduğunu söyledi.

"GENÇLİĞİMİZDEN BERİ BU İŞİ YAPIYORUZ"

Genç kızken bu işe başladıklarını ve bu zamana kadar da sürdürdüklerini belirten Hatun Erdem, "Genç kızken bu işi yapmaya başladık, şimdiye kadar bu işi yapıyoruz. Müşterilerimiz var, sabah buraya gelip yoğurtları satmaya başlıyoruz. İnek yoğurdunun kilosu 3 TL'den kovası 10 ile 20 TL arası, koyun yoğurtlarımız ise 35 TL'den satıyoruz. Müşterilerimiz yoğurtlardan memnundur." dedi.

TAMAMEN DOĞAL

Yapım aşaması hakkında bilgi veren Hatun Erdem," Kendi ellerimizle yapıyoruz. Hayvandan sütü sağıyoruz. Sonra onu temiz bir yazma yardımı ile süzgeçliyoruz ki, tamamı ile arınsın. Sonran bu sütü kaynatıyoruz. Kaynatınca da içindeki bakteriler ölüyor. Kaynattıktan sonra kovalara koyup mayalıyoruz, bekleme aşamasından sonra yoğurt hazır oluyor.  Eskiden yoğurdun kovası 5 TL idi. Daha sonra bu büyük fabrikalar memlekete geldikten sonra daha az satmaya başladık. Kimi arkadaşlarım 5 kova, kimileri 10 kova, kimileri ise 20 kova getirip satıyorlar." diye konuştu. Recep Fırat

 

  

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *