image

Kızılay tarafından geleneksel hale gelen ve onuncusu düzenlenen “Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası” bu yılda devam ediyor. Bu yılda hayırseverlere “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla seslenen Kızılay, Batman’da binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyor.

Kurban Bayramı münasebetiyle başlatılan kampanyayla ilgili kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, “Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası”nın bu yılda devam ettiğini söyledi.

Kızılay tarafından kurban bağış ücretinin yurt içinde 735 lira, yurt dışında ise 500 lira olarak belirlendiğini aktaran Tezdiğ, “Kızılay’ın ‘Kurbanda Kızılay Modeli’ sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek kurumun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek.” dedi.

Kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağını belirten Tezdiğ, “Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Hayırseverler 30’dan fazla ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızlay’a kurban vekâletlerini verebilecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar, bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler. Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *