image

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Üniversite bünyesinde ilimizde ve ilçelerinde açılması düşünülebilecek fakülte / yüksekokul / meslek yüksekokulları hakkında Muhtarlar ve STK temsilcileriyle istişare toplantısında bir araya geldi.

Üniversitenin Merkez Kampüsü’nde bulunan Rektörlük Binası Konferans Salonunda düzenlenen toplantılarda Rektör DURMUŞ, toplantıya katılan STK temsilcileri ve Muhtarlarla tek tek ilgilenerek hatır sordu, burada bulunmalarından dolayı kendilerine teşekkür etti. 

Üniversite bünyesinde ilimizde ve ilçelerinde açılması düşünülebilecek yüksekokul/ meslek yüksekokulları hakkında bilgi veren Rektör, katılımcılara Türkiye’de açılabilecek tüm Yüksekokul/ Meslek Yüksekokullar’ın listeleri dağıtıldıktan sonra kendilerinden hangi bölümlerin Batman’da açılması, ilimizin kalkınmasında daha faydalı olur konusunda fikir beyan etmelerini istedi. 

“TIP FAKÜLTESİ KURULURSA BATMAN, SAĞLIK TURİZM MERKEZİ HALİNE GELİR” 

Üniversite ve ilimiz için açılabilecek en faydalı fakültenin Tıp Fakültesi olduğunu belirten Rektör Durmuş,  “Birinci önceliğimiz kentimize tıp fakültesini kazandırtmaktır. Bizler gerekli taleplerde bulunduk ancak tıp fakültesinin kurulması, siyasilerin çabası ve bürokrasiye kalmıştır. İlimiz sağlık sektöründe çevre illere göre çok daha ilerdedir. Birçok hastanenin bulunduğu Batman’da, tıp fakültesinin de açılması ilimizi tam bir sağlık turizm merkezi haline getirecektir. Biliyorsunuz ki Üniversitemizin Batı Raman Kampüsü şehir merkezinden 20 km uzaklıkta ve bir ilerisi yok. Arada Dicle nehri var ve kör nokta. Eğer tıp fakültesi kurulur ve Dicle nehri üzerine bir köprü yapılıp Mardin-Savur yoluna bağlanırsa burası çok işlek bir cadde olur. Köprü yapılmasını talep ettiğimiz yerin tarım arazisi olmaması da ayrı bir avantaj.” dedi. 

“BİZİM EN BÜYÜK AMACIMIZ ÜNİVERSİTE İLE ŞEHRİ BULUŞTURMAK” 

En büyük amacının üniversite ile şehri buluşturmak olduğunu belirten Rektör DURMUŞ, “İnsanlarımız rahatlıkla üniversiteye gelebilecek. Gerekirse velilere öğrenci kartlarına benzer kartlar dağıtılacak ve onlar rahatlıkla çocuklarının bulunduğu ortamı gezip görebilecek, Kampüsümüzün imkanlarından faydalanabilecekler.” dedi. 

“TEKNOKENT, BATMAN SANAYİSİNİN LOKOMOTİFİ OLACAK” 

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde 38 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek TEKNOKENT binası hazırlıklarının devam ettiğini belirten Rektör DURMUŞ, “Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) resmi kuruluş işlemleri Bakanlar Kurulu onayı sonrası resmi gazetede yayımlanarak tamamlandı. TEKNOKENT’imiz kentteki sanayicilere Ar-Ge çalışmalarında her türlü desteği sağlayarak organize sanayi bölgemizin ürün çeşitliliği artırmaya katkı sağlayacağı gibi yeni ürün ve katma değeri yüksek ürünlerinde üretilmesine de olanak sağlayacaktır.” İfadelerini kullandı.

 TEKNOKENT’in daha önce bir hayal olduğunu dile getiren Rektörümüz DURMUŞ, Batman bunları hak eden bir noktada. İnşallah TEKNOKENT projesi ile katma değeri yüksek, teknolojik ürünleri üretmek için sanayicimize üniversite olarak destek verip, lokomotif görevi yapacağız.” Dedi. 

Şehir ile üniversitenin bütünleşmesi için çalışmalarının aralıksız süreceğini dile getiren Rektör Durmuş, konuşmasının ardından katılımcılar tarafından sorulan soruları yanıtladı. Toplantıya katılan konuklar birçok konuda sorulan sorulara samimiyetle yanıt veren Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’a toplantıya katılıp kıymetli fikirlerini bizlerle paylaşan katılımcılara teşekkür etti. Şevki Aslan

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *