image

Dünyanın ve Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi ilimiz Batman’da da öfke cuması sonrası vatandaşlar terör çetesi İsrail’i lanetledi. Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesinin Gülistan Caddesinde düzenlediği etkinliğe aşırı sıcağa rağmen kadın-erkek çok sayıda Batmanlı katıldı.

Tekbirlerin getirildiği, terör çetesi israil’in lanetlendiği etkinlikte duygulu anlar yaşanırken vatandaşlar yerlere serili İsrail bayraklarına bastı. Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün ümmetin namusu olduğuna dair sloganlar atan Batman halkı, Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma sözü verdi.

MESCİD-İ AKSA’NIN YALNIZ OLMADIĞINI HAYKIRMAK İÇİN TOPLANDIK

Etkinlik İTTİHAD üyesi Molla Osman Teyfur’un Kürtçe yaptığı konuşmayla başladı. Mescid-i Aksa ve Kudüs’e sahip çıkmak için toplandıklarını belirten Teyfur, “ Biz burada sesimizi yükseltmek, İsrail’in cinayetlerini telin etmek, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın yalnız olmadığını haykırmak için toplandık. Kudüs davası, Mescid-i Aksa davası biz tüm Müslümanların davasıdır. Bu davaya sahip çıkmayan demesin ben dava sahibiyim. Mescid-i Aksa davası Müslümanların izzet ve onurudur. Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmayan ben onur ve izzet sahibiyim demesin.” Dedi.

İZZET VE NAMUSUMUZ OLAN MESCİD-İ AKSA’NIN KURTULUŞU İÇİN BİRLEŞMELİYİZ

Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün peygamberlerin mirası olduğunu belirten Teyfur, “ Bu mirasa sahip çıkmayan demesin ben miras sahibiyim. Müslümanlar Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için birlik olmalı. Vahdet sahibi olmazsak Mescid-i Aksa’yı kurtaramayız. İhtilaflarımızı bir kenara bırakıp izzet ve namusumuz olan Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için birleşmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

 MÜSLÜMANLARI İLK KIBLELERİ OLAN MESCİD-İ AKSA’YA SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Molla Osman Teyfur’un konuşmasından sonra Mustazaflar Cemiyeti Başkan Yardımcısı Nurettin Teymur basın açıklamasını okudu. Teymur, “Mescid-i Aksa’da Müslümanların namaz kılmasına engel olan, Mescid-i Aksa’nın önünde Müslümanları şehit eden siyonist terör çetesi israil’i şiddetle lanetliyor, Müslümanları ilk kıbleleri olan Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya çağırıyoruz. İşgal çetesinin bu haydutça eylemlerini asla kabul etmeyeceğimizi ilan ediyor, tüm Müslümanları tepki vermeye davet ediyoruz.” Dedi.

BİR GÜN KUDÜS’TE NAMAZ KILACAĞIZ

Siyonist çetenin uzun bir süredir Kudüs’ü Yahudileştirmeye çalıştığını belirten Teymur, “ Mescid-i Aksa’nın altında dev tüneller kazarak Müslümanların ilk kıblesini yıkma arzusunu açıkça ortaya koyduğunu hepimiz biliyoruz. Ümmetin tepkisizliğinden cesaret alan haydut çetenin işi giderek çığırından çıkardığını ve azgınlığını Müslümanların Mescid-i Aksa’da namaz kılmalarını engellemeye kadar götürdüğünü esefle görüyoruz. Müslümanlar olarak Kudüs davasını ve Mescid-i Aksa’nın özgürleştirilmesi mücadelesini sonuna kadar herkes bilmeli. Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün hayatımızda büyük bir öneminin olduğunu tüm dünyaya haykıracağız. Bir gün Kudüs’te namaz kılacağız. Biz o günlere yetişemezsek bile çocuklarımız yetişecek. Çocuklarımızı Mescid-i Aksa ile büyüteceğiz. Mescid-i Aksa sadece orada yaşayanlar değil tüm Müslümanlar için önemlidir. Allah bize Özgür Kudüs'te, Mescid-i Aksa’da namaz kılmayı nasip etsin.” İfadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa’nın çevresinin yüce Allah tarafından mukaddes kılındığını söyleyen Teymur, “ Mescid-i Aksa'nın İslam'da özel bir yeri vardır. Mescid-i Aksa Yahudi’nin postalları altında kirletiliyor. Müslüman gençler Mescid-i Aksa’nın bahçesi içinde vahşice katlediliyor. Müslümanların bu mübarek yerde namaz kılmaları engelleniyor. Müslümanlar tepkisiz kalır, bu haydut devlete karşı seslerini yükseltmezlerse Allah muhafaza yarın Müslümanların ilk kıblesi siyonist çetenin eliyle yıkılma tehlikesi bile yaşayabilir. Müslümanların, ümmetin namusu olan ilk kıblemizi, Mescid-i Aksa’yı siyonist çetenin işgalinden kurtarmak için tüm Müslümanlar birleşmeli, vahdet içinde hareket ederek bu haydut çeteye dur demeli.” Dedi.

İZZETLİ BİR DİRENİŞLE MÜCADELE ETMELİYİZ

Siyonist çetenin zulmü altında inleyen mazlum Filistin halkının kurtuluşu için Müslümanların seslerini yükseltmeleri, mazlum Filistin halkına sahip çıkmak için her ne gerekiyorsa yapmaları gerektiğini söyleyen Teymur, “ Bugün Müslümanlar başta Gazze olmak üzere mukaddes Filistin topraklarında büyük bir muhasara altındadır. Acı ve kederle dolu günler geçiren kardeşlerimizin her zamankinden daha fazla bizlere ihtiyacı vardır. 'Müslümanlar ancak kardeştir' ilahi fermanın gereği olarak kardeşlerimize tüm benliğimizle el uzatmalı, Kuds-ü Şerif'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için büyük bir gayret içerisinde olmalıyız. Gaflet libasından sıyrılmalı, zillet çukurundan çıkmalı, izzetli bir direnişle mücadele etmeliyiz. Bu yolda her türlü fedakârlığı göstermeliyiz. Nureddin Zengi ve Selahaddin-i Eyyubi el-Kurdî'nin torunları olarak silkinmeli, sorumluluğumuzun farkında olmalıyız. Kudüs'ün sadece Arapların beldesi değil, tüm Müslümanların toprakları olduğunu unutmamalıyız.” Açıklamasında bulundu.

TÜM MÜSLÜMANLARI BU VAHŞETE KARŞI SESLERİNİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYOR

Müslümanların Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak için aralarındaki ihtilafları bitirip birleşmeleri gerektiğini ifade eden Teymur, basın açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “ Bu konuda basiretle ve ferasetle hareket etmeli, vahdet ağacının dallarına tutunmalıyız. Yoksa farklı coğrafyalarda derinleşen acılarımız her geçen gün Kuds-ü Şerif'in ve dolayısıyla Mescid-i Aksa'nın mazlumiyetini bize unutturacaktır. Kendi acımızda kavrulacak, birbirimizin yarasına derman olmaktan gittikçe uzaklaşacağız. Deyr Yasin, El Halil, Cenin, Gazze ve daha nice yaşanmış katliamları, Mavi Marmara'ya karşı gerçekleşen barbarlığı unutmamalıyız. Batılı emperyalistlerin İslam coğrafyasında işledikleri cürümleri görebilmeli, zalimin herhangi bir çeşidiyle kurulan ittifakın İslam ümmetini zillete mahkûm edeceği şuurunda olmalıyız. Mimsiz medeniyetin kanlı mirasını doymak bilmez iştahla devralan ve cürümlerine devam eden zalimlerin; Arapların, Türklerin, Farsların, Kürtlerin çıkarına adım atmayacaklarının da farkında olmalıyız. Tüm Müslümanları bu vahşete karşı seslerini yükseltmeye çağırıyor, Müslümanları Filistin’in, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksan’ın kurtuluşu için duaya davet ediyoruz.” İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *