image

 Batman Belediyesi yaz aylarında yapılan anız yangınlarına yönelik uyarı içeren afiş bastırdı.

Belediye tarafından hazırlanan ve anız yangınları konusunda uyarı içeren afişler şehrin merkezi yerleri ile merkeze bağlı köylere dağıtıldı. 

Belediye İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekiplerimizin nezaretinde asılan uyarı afişlerinde Çiftçiler, tarla sahipler ve tarlaları kiralayanların anız yangınlarından sorumlu olduğuna dikkat çekilen uyarılarda dekar başına 45 TL cezai yaptırımın bulunduğu vurgulandı. 

Bilindiği üzere anız yangınları; tarladaki canlıları yok ettiği gibi sera gazı etkisi de yapıyor. Ayrıca anız yangınlarından çıkan dumanlar hava kirliliğine yol açarken vatandaşların üst solunum yollarında ciddi derecede tahribata yol açmakta astım ve nefes darlığı yaşayan vatandaşların nefes almalarını engellemektedir. Yoğun duman aynı zamanda trafikte görüş mesafesini kısıtlamakta ve trafik kazalarına neden olmaktadır. Anız yangınları ekolojik dengeyi bozduğu ve birçok hayvan türünün yok olmasına neden olduğu uzamanlar tarafından belirtilmektedir. 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY;” vatandaşlarımızın sağlığını bozan, rahat nefes almalarını engelleyen ve kentimizin havası ile birlikte kirlenmesine neden olan anız yangınları ile yasal çerçevede her türlü mücadeleyi yapacağız. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık, anız yakan tarla sahipleri ve kullanıcılarından anlayış bekliyoruz” dedi. Şevki Aslan

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *