image

İlimizin her mahallesine uğrayan Türk Kızılay'ı 2 gündür çarşıda kan topladı. Kızılay Batman Kan Bağışı Kazanım Uzmanı olan Mehmet Akkoç, Çarşıdaki kan bağışı ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Aşırı sıcak nedeni ile vatandaşları dışarıya pek çıkmadığını ifade eden Akkoç, Sıcaklara rağmen vatandaşların kan bağışına duyarlı olduğunu belirtti.

SICAKLARA RAĞMEN VATANDAŞLAR DUYARLI

Aşırı sıcaklara rağmen vatandaşların kan bağışına duyarlı olduğunu söyleyen Akkoç, " Şu ana kadar bu mevkide 64 ünite kan toplayabildik. Havalar çok sıcak ve vatandaşlar dışarı çıkmak istemiyor. Buna rağmen bu rakam kötü değil. Yıl bazında düşünüldüğü zaman Batman'da yeterli ünitede kan bağışı yapılamıyor maalesef." ifadelerini kullandı.

 ERKEKLER 3 AYDA, BAYANLAR İSE 4 AYDA BİR KAN VEREBİLİR

Yetişkin erkeklerin 3 ayda bir, bayanların ise 4 ayda bir kan verebileceğini söyleyen Akkoç, "Her hangi bir sağlık problemi yaşamayan vatandaşlar kan verebilir.  Yetişkin erkeklerin 3 ayda bir, bayanlar ise 4 ayda bir kan verebilirler. Hepatit B hastaları olanlar ve son 1 yıl içinde ameliyat olan vatandaşlarımız da kan veremiyorlar. Ayrıca son 1 yıl içinde endoskopiye de giren vatandaşlarımız kan veremiyorlar." diye bilgilendirdi.

AYIN 12'SİNDE WORD MAR'IN ÖNÜNDE OLACAĞIZ

Ayın 12'sinde WORD MAR'ın önünde olacaklarını belirten Akkoç, " Meydan mahallesinden sonra ayın 12 ve 13'ünde WORD MAR'ın önünde kan bağışı toplayacağız. Ayın 14'ünde de Sason ilçesine gideceğiz." diye konuştu. Mehmet Emin Uraz

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *