image

İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesinin iki genel başkan yardımcıları hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası kararı verdiğini belirten Gök, “ Skandal olan bu karar sivil toplum kuruluşlarının yasal faaliyet alanına giren ve tamamen toplumsal ve insani hizmetlere yönelik faaliyetlere verilmiş adil olmayan bir karardır. STK faaliyeti terör örgütü suçu olarak gösterilip örgüt üyeliği cezası verilmiştir. 7-8 Ekim ve 15 Temmuz katliamlarının bir kısım azmettirici ve tetikçileri dahi bu cezaları almamışlardır. Fakat tek gayeleri toplumun kardeşlik ve huzuru olan HÜDA PAR yöneticileri Sn. M. Bahattin TEMEL ve Said ŞAHİN’e tamamen kötü maksatla üyelik cezası verilmiştir.” Dedi.

Bu taraflı gayr-i adil kararın doksanlı yıllar ve 28 Şubat zihniyetinin sadece İslami kesimler için devam ettiğinin en somut delili olduğunu söyleyen Gök, “ Gayeleri adalet, hak-hukuk ve toplumun kardeşliği ve huzuru olmayan fakat kendilerini devletin ve bu ülkenin alternatifsiz sahibi gören bir takım faşist ve tahakkümcü mahfiller bu gün dahi kritik yerlerde hâkim durumdadırlar. Birileri için bazı şeyler değişmiş olabilir. Fakat Müslümanlar açısından ‘Demoklesin Kılıcı’ hala başların üstünde duruyor. Ve bu zulüm kılıcı Müslümanların ağzından çıkacak olan hak, adalet ve kardeşlik kelimelerine duyarlıdır.” İfadelerini kullandı.

 HÜDA PAR olarak adalet, hak-hukuk, kardeşlik ve huzur için geçmişte olduğu gibi, bu gün ve gelecekte de mücadele etmeye, bedeli ne olursa olsun iyiye iyi, kötüye kötü demeye devam edeceklerini söyleyen Gök,”İnanıyoruz ki zulüm asla payidar olmayacaktır. Temennimiz; iyilerin bu gidişata dur demeleri ve bu tür yanlışlara bir an önce son vermeleridir. Yıllarca içeride iktidarların nimetlerinden faydalanmış, dışarıda da emperyalistlerin desteklerini arkalarına almış FETÖ gibi bir yapılanmanın tetikçisi olan ve şu anda cezaevinde olan emniyet ve yargı mensuplarının komplolarıyla açılmış sipariş bir dosyaya, sözde darbecilerden arındırılmış bir mahkeme tarafından ceza verilmiş olması düşündürücüdür. Ömürleri topluma hizmetle geçmiş olan ve tamamen toluma hizmet odaklı faaliyetlerinden dolayı Genel Başkan yardımcılarımıza örgüt üyeliği cezası verilmiş olması bu ülkede hala İslami kesimlerin potansiyel suçlu görüldükleri, solcu, laik ve Kemalistlerin ise yegâne söz sahibi oldukları ve mahalle baskısı oluşturabildiklerini gösteriyor.” Dedi.

Toplumun maslahatı için yaptıkları her iş ve aldıkları her kararı Rıza-i İlahiyi düşünerek aldıklarını belirten Gök, “ 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde de referandum meselesinde de ne bir şahsın ne de bir parti veya grubun yanında görünmek için tavır ortaya koymadık. Aldığımız kararların gerekçelerini daha öncede kamuoyuyla paylaşmıştık. Bundan sonra da ölçümüz bu olacaktır. Bu vesileyle Genel Başkan Yardımcılarımız Sn M. Bahattin TEMEL, Said ŞAHİN ve Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret GÜLTEKİN’ e geçmiş olsun diyor, bu skandal kararın bir an önce bozulmasını diliyorum. Hasbunallah-u we ni’mel wekil.” İfadelerini kullandı. İlhan Yıldız

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *