image

İlimizde iki grup arasında yaşanan silahlı kavgada 12 kişi yaralanırken bir kişi de öldü. Kavga, saat 17.30 sıralarında Batman-Hasankeyf Karayolu Hasankeyf Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bilinmeyen bir nedenden dolayı iki grup arasında kavga çıktı. Silah, çekiç ve sopaların kullanıldığı kavgada 13 kişi yaralandı.  Olay sonrası kavganın yaşandığı yerde olay yeri inceleme ekipleri tarafından inceleme yapıldı.

Yaralılar ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan bazılarının durumları ağır olduğu öğrenilirken durumu ağır olan yaralılardan Kenan Hüsnüoğlu’nun (45), kurtarılamayarak öldüğü belirtildi. Kavgayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

HÜDA PAR’DAN İTİDAL ÇAĞRISI

Olaydan derin üzüntü duyduğunu belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, akraba oldukları belirtilen tarafları itidale çağırdı. Şahin, “ Son zamanlarda ilimizde kavgaların arttığını görüyoruz. Tabi bu durum bizi üzüyor. Dileğimiz, temennimiz, aynı zamanda hemşerilerimize önerimiz şudur, aralarındaki sorunları, sıkıntıları kavgaya dönüştürmeden diyalogla, müsamahayla, sabırla çözmeleridir. Çünkü kavga patladıktan sonra nerede duracağı belli olmaz. Kavgalı tarafların hepsi de bu işte zararlı çıkar. Bir taraf haklı bile olsa eğer iş öldürmeye, yaralamaya varırsa bu işten kazançlı kimse çıkmaz.” Dedi.

SORUNLARIMIZI MEDENİCE ÇÖZMELİYİZ

Aralarında sorun bulunan vatandaşların sorunlarını diyalogla çözmeleri gerektiğini söyleyen Şahin, “ Sorunlarımızı kendi aramızda daha medeni, daha İslami ölçülere göre halletmeliyiz. Vatandaşlarımız kendi aralarındaki sorunları halledebilme iradesini gösteremiyorlarsa çevrelerindeki âlimlere, kanaat önderlerine veya aile büyüklerine başvurabilirler. Bunları araya koyup sıkıntılarını çözebilirler.” İfadelerini kullandı.

OLAYIN BÜYÜMESİ HER İKİ TARAFA DA ZARAR VERİR

Son aile kavgasından derin üzüntü duyduklarını söyleyen Şahin, “ Öğrendiğimiz kadarıyla akraba olan iki aile arasında ölümle biten üzüntü verici bir olay yaşanmış. 13 kişinin yaralandığı söyleniyor. Maalesef bu yaralılardan birinin öldüğünü duyduk. Hayatını kaybeden kardeşimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Bu kavgaya karışan ailelere olayı daha da büyütmemeleri tavsiyesinde bulunuyoruz. Olayın büyümesi her iki tarafa da zarar verir. HÜDA PAR olarak olaydan büyük üzüntü duyduğumuzu tekrar belirtiyorum ve itidal çağrısı yapıyorum.” Dedi. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *