image

HÜDA PAR İl Başkanı Şahin yayınladığı mesajında, “Kadir Gecesi gibi bin aydan hayırlı bir geceyi barındıran mübarek Ramazan Ayı'nı geride bırakmanın hüznünü yaşarken; öte yandan sevinç, birlik ve kaynaşma günleri olan Ramazan Bayramı'na ulaşmanın süruru içerisindeyiz. Evvela bayramın, tüm insanlık âlemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Yıllardır emperyalistlerin murdar planları neticesinde İslam coğrafyasında savaş ve zulümler yaşanmaktadır. Ne acı ki yaşanılan savaş ve zulümler mübarek zaman dilimleri olan bayramlarda da aralıksız devam etmektedir. Bu sebepten ötürü pazar günü idrak edeceğimiz bu bayrama da, İslam coğrafyasındaki Müslüman halkların yaşadığı zulüm ve katliamlardan dolayı hüzünlü gireceğiz.” Dedi.

Müslüman halkların bir ve beraber olup emperyalist ve siyonistlerin oyunlarını boşa çıkaracağı günlerin hüzünlerinin sevince dönüştüğü günler olacağını söyleyen Şahin, “ İslam ümmetinin bugünkü durumdan kurtuluşu; tüm dünya Müslümanlarının Kur'an'ın öğretileri ışığında fıtrata dönüş yapmaları, güçlerinin farkına varmaları ve gereksiz ihtilafları bir kenara bırakıp ittifak ettikleri konularda bir araya gelmeleri neticesinde mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; mübarek Ramazan Bayramı'nın milletimize ve memleketimize hayırlar getirmesine, dirilişe, kardeşliğe, vahdete, İslam coğrafyasının sükunete ermesine ve tüm dünya mazlumlarının zulümlerden kurtulmasına vesile olmasını Şanı Yüce Rabbimizden diliyoruz.”ifadelerini kullandı.

UÇAR’DAN BAYRAM MESAJI

Başkan Uçar da yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdir.”

Uçar, mesajının devamında, “Bu mübarek günde dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak, birbirimizi kucaklamalıyız. Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, onlara maddi ve manevi yardımlarda bulunarak, onları sevindirmek manevi duygularımızı güçlendirecektir. Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı'nın tüm insanlığa, ülkemize ve ilimize huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diler, sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle bayramınızı en içten duygularla kutlarım” dedi.

HUZURA VESİLE OLSUN

 İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan BODAKÇİ yayınladığı mesajında, “İslam aleminin önemli günlerinin başında gelen Ramazan Bayramının ülkemizde huzur ve barışa, tüm İslam aleminde hayırlara, yaradana bağlılığın, insanların huzur ve mutluluğunun temel değer olarak kabul gördüğü yarınlara vesile olması hepimizin temennisidir. Dini duyguların, inançların, örf ve adetlerimizin en güzel şekilde uygulanıp sergilendiği birbirimize olan bağlarımızın daha çok kuvvetlendiği bir bayram olmasını cenab-ı Haktan niyaz eder bayramınızı en kalbi duygularımla kutlar, Sağlık ve afiyet içinde huzurlu bayramlar dilerim.” İfadelerini kullandı. Mehmet Emin Uraz

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *