image

İslam âleminde olduğu gibi Batman’da da bin aydan daha hayırlı olan ve 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının 27’inci gecesine denk geldiği tahmin edilen Kadir Gecesi'nin heyecanı yaşandı dün.

Kadir Gecesi'nde nazil olan Kur’an-ı Kerim’in emirlerine ittiba edilmesi için herkesin elinden gelen gayreti sarf etmesi gerektiğini ifade eden Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, "Kur’a’nın emirleri doğrultusunda bir hayat yaşaya bilmek için gayret sarf etmemiz ve geçmişimizin muhasebesini yapmamız bizim için önemli olacaktır. Kadir gecesinin o kadri kıymetini bilebilmek hesaba çekilmeden önce kendimizi o gün hesaba çekerek artı ve eksilerimizi değerlendirerek iyilikler ve güzellikler yolunda çaba sarf etmekle mümkün olacaktır. Bu duygularla herkesin kadir gecesini kutluyorum. Yüce Rabbimizden birlik beraberlik içerisinde bu gecenin idrak edilmesini milletimize, memleketimize, yurdumuza, yuvamıza huzur ve barış içerisinde nice Kadir Gecelerini ihsan etmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

Mübarek gecenin tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan İttihadul Ulema Genel Başkanı Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, "Bu mübarek geceye ulaştığımız için Allah’a hamd ediyoruz. Allah-u Teâlâ bu mübarek geceyi bizim, anne-babamızın, çocuklarımızın ve tüm İslam âleminin affına sebep etsin. Allah-u Teâlâ hepimizi bu mübarek gecenin hayrından mahrum bırakmasın. Bu mübarek gece tüm İslam âlemine mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

"ALLAH-U TEÂLÂ BU ÜMMETE KADİR GECESİ'Nİ HEDİYE ETMİŞ"

Kadir Gecesi'nde yapılan amelin 80 küsur seneye tekabül ettiğini hatırlatan İttihadul Ulema üyesi Molla Abdurrahman İçlek, mesajında şunları söyledi: "Tüm Müslümanların kadir gecelerini tebrik ediyorum. Âlemlerin Rabbi, bu geceyi Müslümanların zulüm altından kurtuluşuna vesile kılsın. Müslümanların kanı artık akmasın ve felaketlerde olmasınlar."

İttihadul Ulema üyesi ve Şefkat Eli Derneği Başkanı Molla Ahmet Varol ise mesajında şunları aktardı: "Bin aydan hayırlı olan geceye ulaştık. Allah-u Teâlâ bu geceyi bizlere nasip etti. Allah-u Teâlâ bu geceyi bizden ve tüm Müslümanlardan kabul etsin, hayra ve affa vesile kılsın. Dünyadaki tüm Müslümanların zülüm, küfür ve ahlaksızlıklardan kurtuluşuna vesile olsun. Allah-u Teâlâ bu geceyi cezaevlerinde olan Müslümanların azat olmasına vesile etsin." İlkha

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *