image

 Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğü yayınladığı mesajda, “Peygamber Sevdalısı tüm halkımızdan ricamız; bu gecede Dünya Müslümanlarına bolca rahmet ve mağfiretin bahşedilmesi ve İslam ümmetinin vahdete ermesi için çokça dua edelim. Bu gece dua ve ibadet gecesidir. Dualarımızda sadece kendimize değil; akrabalarımıza, komşularımıza, dostlarımıza ve vefat etmişlerimize çok çok dua edelim. Hepimizin bildiği gibi bugün ümmet, dünya Müslümanları büyük sıkıntılar, zulüm ve sömürüyle karşı karşıyadır. Etrafımızdaki İslam ülkelerinde Müslüman halklar emperyalistlerin saldırılarında büyük acılar yaşıyor, kadın ve çocuklar katlediliyorlar. Bu mübarek gecede zulme uğrayan dünya Müslümanlarını unutmayalım. Dünya mustazaflarının, hakları ellerinden alınmış mazlumların zulümden kurtulması ve yeryüzünün fitne ve kötülüklerden temizlenmesi için Peygamber Sevdalısı halkımızın dualarını istiyor ve bekliyoruz. Allah-u Teala dualarınızı ve ibadetlerinizi kabul etsin, nice Kadir Gecelerine ulaştırsın.” İfadelerini kullandı.

BU ZULÜM DEVRİ BİTSİN YA RABBİ!

 Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi ise yayınladığı mesajda, “ Bu gecenin O'nun yanında çok kıymeti olduğundan dolayı binlerce meleğini yanı başımıza gönderen Rabbimizden bu gecenin hürmetine şunları diliyoruz: Yeryüzü savaşlarla, zulüm ve haksızlıklarla viran oldu. Zalimler çoğaldıkça çoğaldı. İmkânları, kuvvetleri palazlandı. Fitneleri zihinlerde, kalplerde kök saldı. Artık bu zulüm devri bitsin Ya Rabbi! Kullarının kalplerinde Kur'an'ın, Peygamberinin sevgisini arttır ki onları rehber kabul edinsinler. Müslümanların kalplerinde birbirlerinin sevgisini çoğalt ve aramızda birlikteliği sağla Ya Rabbi! Bu kutlu ve nurlu gecede dünya Müslümanlarının üzerinde zulmün kalkması, inancını yaşamak isteyen Müslümanların hor görülmemesi, aramızda birlik ve İslami kardeşliğin yaygınlaşması, perçinleşmesi, Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vesellemin ilahi ahlakının hayatımızda pratiğe dökülmesi için tüm kardeşlerimizden dua bekliyoruz.” Dedi.

GECEYİ İBADET VE ZİKİRLE GEÇİRELİM

Kadir gecesiyle ilgili bir mesaj da Kur’an Nesli Platformundan geldi. Platform başkanı Molla Beşir Şimşek yaptığı açıklamada, “Kur’an’ın indirildiği, bin aydan daha hayırlı ve ömre bedel bir gece olan Kadir gecesini idrak etmekteyiz. Bu gece ilahi ihsanın, ikramın, af ve mağfiretin en bol olduğu gecedir. Dolayısıyla, bütün İslam alemi olarak bu geceyi, namaz, zikir ve dualarla geçirmeli, bol bol Kur’an okuyarak hakkıyla eda etmeye çalışmalıyız.Ümmet olarak Rabbimizin, dağınıklığımızı, parçalanmışlığımızı ve zayıflığımızı gidermesi, aramızda kök salmış düşmanlıkları ortadan kaldırması için böyle bir geceye çok muhtacız. Emperyalist güçler tarafından can ve topraklarımızın deneme alanı olarak kullanıldığı, alem-i İslam’ın kan gölüne çevrildiği şu zamanda yardıma ve merhamete çok muhtacız. İslam düşmanlarının mağlubiyeti ve yaktıkları fitne ateşinin sönmesi için, dağ gibi birikmiş günahlarımızın affı için bu geceden istifade etmeli ve bol bol dua etmeliyiz.” Dedi.

YAPILAN ZULÜMLER KALBİMİZİ DAĞLIYOR

Merkezi Batman’da bulunan Hak Ve Özgürlükler Platformunun Dönem Sözcüsü Feyzi Aydın da yayınladığı Kadir gecesi mesajında, “Allah-u Teala'dan diliyoruz ki, en başta ülkemizin olmak üzere tüm Dünya Müslümanları; Ramazan Ayında sergiledikleri taat, sebat ve gayreti Allah-u Teala'nın bir diğer buyruğu olan vahdeti elde etmek için de gösterirler. Bir ömre bedel Kadir Gecesi'ne kavuştukları gibi inşaallah ümmetin tümünün Bayram yapacağı bir günün sevincine de ererler. İnşaallah bu mübarek ve aziz gece, İslam ümmetinin uyanış ve vahdetine vesile olur.Ne yazık ki her Ramazanımız, her Bayramımız buruk geçiyor. Her sevincimiz kursağımızda kalıyor.  Yanı başımızda Suriye'de yıllardır devam eden çatışmalar, Arakan'lı Müslüman kardeşlerimizin topluca katledilmeleri, Irak'ta hala devam eden bombalı saldırılar, Filistin'de, Gazze'de siyonistlerin durmak bilmeyen cinayetleri ve Çukur siyaseti sonucu Kürdistan’da yıkılan binlerce ev, mağdur olan binlerce insan karşısında yüreğimizi dağlıyor, içimiz yanıyor. İdrak edeceğimiz Kadir Gecesinde bu trajedileri unutmadan, bu dramlar daha göz önünde iken Dünya Müslümanları, mazlumları ve mustazafları için özellikle dua edilmesi temennisi ile bir kez daha tüm İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor ve dualarının müstecab olmasını fazl ve keremi bol olan Allah-u Teala'dan diliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Şevki Aslan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *