image

Basında ’19 Mayıs Halkının 40 yıllık park özlemi’ haberinin ardından müjdeyi veren Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un talimatlarıyla, Bursa Büyükşehir Belediyesi parkın yapımına başladı. Ancak yaklaşık 40 yıldan fazla parkın arazisini kendilerine özel bahçe haline getiren bazı vatandaşlar, işgal ettikleri park arazisini boşaltmayınca, mahalle halkı büyük tepki göstermeye başladı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan bazı bahçe sahipleri, kendilerine haksızlık yapıldığını ileri sürdü. Vatandaşlar yaptıkları açıklamada; “Basında işgal ettiğimiz bahçelerimizin yerine park yapılacağını duyduğumuz zaman, çocuklarımız için çok sevinmiş ve gelen talimatla sorun çıkarmadan bahçelerimizi boşaltmıştık. Bahçelerimizde onlarca meyve ağacı olmasına rağmen, mahallemiz adına sevindirici bir olay olduğu için Belediye yetkililerine ve haberi yapan gazetecilere teşekkür bile ettik. Bize tüm bahçelerin boşaltılacağını ve Batman’a modern bir park kazandırılacağı söylendi. Ancak siyasi bir partiye yakın olan bazı bahçe sahipleri, hala bahçelerini boşaltmayarak, parkın yarım yamalak yapılmasına neden oluyor. Bizim gönlümüz buna el vermez. Hepimiz park arazisini haksız yere onlarca yıl işgal ettik. Ancak konu 19 Mayıs Mahallesi, Beşevler ve çevremizin rahat nefes alması için yapılacak parksa verilecek tüm kararlara uyarız. Çifte standart devam ederse, tepkimizi ortaya koyarız. Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ertuğ Şevket Aksoy’un konuya duyarlılık gösterip, parkımızın bir bütün olarak yapılıp hizmete sunulmasını istiyoruz.”diye konuştular.

“VATANDAŞ OYALANIYOR”

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan bazı belediye yetkilileri ise, boşaltılmayan bahçelerin içinde meyve ağacı olduğunu ve hasattan sonra boşaltılacağını açıkladı. Açıklamaya tatmin olmayan 19 Mayıs Mahallesi sakinleri ise; “Bizimde bahçelerimizde onlarca meyve ağacı vardı. Hiçbirimiz sorun çıkarmadı. Bizim kimseyle bir alıp veremediğimiz yoktur ve olamazda. Tek derdimiz vicdani olarak rahat olmaktır. Meyve ağaçları bahane edilerek parkın yarım yamalak yapılmasını sebep olacaklar. Şu anda mütaahit firma parkın yarısının etrafına duvar örmüş. Bizimde aklımıza bahçelere dokunulmayacağı sonucu geliyor. Eğer yarım yamalak park yapılacaksa, mahalle halkı olarak tepkimizi ortaya koyarız.”diyerek yetkilileri göreve çağırdılar. Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *