image

Okul Müdürü Ramazan SALI, TEOG sınavında birinciliği aldıklarını söyleyerek, “Okulumuz 2013- 2014 eğitim öğretim döneminde sadece iki derslikle hizmete başladı ama daha sonra kendimizi geliştirdik. Beşiri halkının bize ilgisi arttı. 2015 2016 TEOG Türkiye genelinde yapılan sınavda bir öğrencimiz Çorum Fen Lisesini kazandı.” Dedi.

 %40 BAŞARI ELDE ETTİK

 Bu yılki TEOG sınavında en yüksek puanı okullarının aldığını söyleyen Salı, “2016 2017 eğitim öğretim döneminde yapılan birinci ve ikinci TEOG sınavında ilçemizde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkez ve köylerde 23 ortaokulda yapılan sınavda 23 okuldan en yüksek puanı 72.78 alarak birinci olduk. Geçen seneki 2015- 2016 Eğitim Öğretim  Dönemindeki puanla karşılaştırırsak %40 civarında bir başarı söz konusu bu sene. İnşallah çocuklarımızın iyi bir yere gelmelerini iyi okullar seçmelerini ve kazanmalarını bekliyorum.” İfadelerini kullandı.

  Bu başarıda öğretmenlerinin çabası olduğunu belirten Salı, “Bu şekilde 2016 2017 Eğitim Öğretim döneminde ders bazındaki öğretmenlerimizin de başarısı göz önünde. Buna baktığımız zaman branş bazında ise yine aynı şekilde ilçede Türkçede 80.42, din kültürü dersinde 85,85 ile birinci, fen bilgisinde ikinci, matematikte üçüncü, İngilizcede aynı şekilde üçüncü olarak görünüyoruz. Bu başarı aynı şekilde inşallah giderek daha da katlanacak. Önümüzdeki ders yılında sıkıntılarımızı giderirsek başarımız daha da artacak.”dedi.

  YENİ BİNA MÜJDESİ

Birçok eksikliklerine rağmen başarıyı yakaladıklarını belirten Salı, “Akıllı tahtalarımızın olmayışına ve derslik azlığından kaynaklanan büyük sıkıntılarımıza rağmen geçen sene ve bu sene önemli başarılara imza attık. Sıkıntılarımız giderilirse daha da başarılı olacağımıza inanıyorum. Milli Eğitim Müdürlüğüyle   yaptığımız görüşmede inşallah eski Beşiri lisesinin yerinde bu  sene  yirmi derslik bir imam hatip okulu yapılacağını belirttiler. Bu olduğu zaman okulumuz  Beşiri’nin gözbebeği olacak.  Başarının göstergesi parmakla gösterilecek. “ açıklamasında bulundu.

 HER ÖĞRENCİYE TABLET

 Velilerden çocuklarını İmam Hatibe göndermelerini isteyen Salı, “Veliler çocuklarını imam hatibe gönderirlerse hem dinine  inancına sahip çıkan,  topluma hayırlı bir evlat olarak yetiştirilecek bir çaba içerisinde bütün öğretmenlerimizle bununun gayretini göstereceğiz. Ayrıca okulumuza kaydolacak her öğrenciye tablet vereceğiz.” Dedi. İlhan Yıldız

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *