image

Batman merkezde uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama suçundan 5 adet hükümlü veya tutuklunun kaçması suçundan bir adet yakalama emri bulunan bir şahsın ikametinde yapılan operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu esrar ele geçirildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, baskında 111 kilo 600 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, “11 Haziran günü hakkında uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama suçundan 5 adet hükümlü veya tutuklunun kaçması suçundan bir adet yakalama emri bulunan bir şahsın ikametinde yüklü miktarda uyuşturucu madde bulunduğunun tespit edilmesi üzerine Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizin bahse konu ikamete yapmış oldukları operasyonda 34 paket halinde toplam 111 kilo 600 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirilmiştir.” denildi. 

Konu ile ilgili şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği açıklandı.

Öte yandan 3 farklı araçta farklı araca yönelik yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 13 bin TL olan toplam 19 bin 650 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği bildirildi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şahıs hakkında “Sigara kaçakçılığı Yapmak” suçundan yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

30 KUMARCIYA PARA CEZASI

Öte yanda daha önce üç kez kumar oynattığı için mühürlenen bir işyerine baskın düzenlendi. Baskında kumar oynatılan işyeri tekrar mühürlenirken, kumar oynayan 30 kişiye ise para cezası uygulandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Görevlilerimizce alınan ihbarların değerlendirilmesi neticesinde kumar oynandığı tespit edilen daha önce üç kez işlem yapılan ve mühürlenen 1 umuma açık işyerine operasyon yapıldı. Yapılan operasyon neticesinde; bir adet tombala makinası, çok sayıda televizyon, bir adet kamera, kumar oynanması için hazırlanmış diğer malzemeler muhafaza altına alınmıştır.” denildi.

Kumar oynayan 30 kişiye 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 34. Maddesi gereği 227’şer TL idari para cezasının uygulandığı belirtilen açıklamada, işyeri sahibi hakkında kumar oynatmaktan adli ve idari işlem başlatılıp, işyeri mühürlendiği kaydedildi. Recep Fırat

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *