image

Okulların tatil olması ve öğrencilerin 3 aylık koca bir vakti olduğunu belirten Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık gazetemize vermiş olduğu açıklamalarda öğrencilerin bütün yazı başı boş geçirmemesi fakat dinlenmeleri gerektiğini söyleyerek öğrencilere ve ebeveynlere öğütlerde bulundu.  2016-2017 eğitim öğretimin son bulması ile birlikte öğrencilerin zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten Çaplık, " 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının son bulması ile birlikte, öğrencilerde zorlu ve yorucu bir sürecide bitirmiş oldular. " diye açıklamalarda bulundu.

3 AYLIK SÜREÇ SADECE TATİL OLARAK DEĞERLENDİRİLMEMELİ

3 aylık yaz serüveninin sadece tatil olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen Çaplık, " Tabi önümüzde 3 aylık uzun bir tatil var bu yaz serüveni sadece tatil olarak değerlendirilmemeli. Ebeveynler elbette çok değerli bir zaman dilimi olarak değerlendirip, çocukların bu süreçten de istifade edecekleri ve zamanlarını en iyi bir şekilde değerlendirecekleri bir tatil öngörmelidirler." diye konuştu.

TATİL ÇANTAYI ATIP, EKİM'DE TEKRAR ALMAK DEĞİLDİR

Bu zorlu eğitim ve öğretim yılının ardından çocukların iyi bir dinlenmeyi hak ettiklerini belirten Çaplık, " Bu zorlu eğitim ve öğretim yılının ardından çocuklar iyi bir dinlenmeyi hak ettiler. Bu dinlenme sürecinde arkadaşları ile oyunlar oynayıp arkadaşlık duygularını geliştirmeleri, toplumsal bir görevi de yerine getirmelerini sağlar. Çocuklarımıza gönüllerince dinlenebilecekleri bir ortama sahip olmaları lazım. Çocukların fazla sıkılmaması gerekiyor. Dışarıda ebeveynlerin belirlediği saatlerde arkadaşları ile oyun oynamaları lazım. Tatil olduğu için sabahtan akşama kadar oynamaları da doğru değil. Tatil çantayı atıp, Ekim'de tekrar almak değildir." ifadelerini kullandı.

TATİL EKSİKLERİMİZİ GÖRÜP DÜZELTME ZEMİNİDİR

Yaz tatilinin eksikleri telafi zamanı olduğunu ifade eden Çaplık, " Tatil çocuklarımızın eksiklerini görüp onları düzeltme zeminidir. Tatili bu şekilde geçirmeleri omları ileriki zamanlarda rahatlatacaktır. Bununla beraber çocuklarımızın sportif, kültürel ve toplumsal etkinliklere katılması gelişimleri açısında daha faydalı olur. Çocuklara bu imkanlar oluşturulursa çok iyi olacaktır. Tatil sürecinde çocukları yormayacak bu tür etkinlikler çocuklarımızın gelişimi üzerinde etkili olacaktır." diye açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM SÜRECİNİN CAMİDE DEVAM ETMESİ LAZIM 

Eğitim sürecinin sadece okullarda değil, camilerde de devam etmesi gerektiğini söyleyen Çaplık, " Eğitim sürecinin sadece okullarda değil, camilerde de devam etmesi gerekiyor. Çocukların yaz Kur'an kurslarının devamının sağlanması gerekiyor. Yazın ebeveynlerin çocuklarının elinden tutup camiye götürmeleri gerekiyor. Bu çocukların manevi gelişimleri açısından çok faydalı olacaktır. Cami atmosferi çocuklarımızın ahlakını da düzeltecektir." dedi. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *