image

Dün saat 15.00'da ilimizde yapılan Bisiklet Turu, Batman Park önünden start aldı. Batman Valiliği ile Batman Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen tura Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Türk Hava Yolları'nın yanı sıra bazı markalar da destek verdi. Önceki gün Mardin ilinde başlayan Uluslararası Bisiklet Turunun ikinci ayağı Batman’da gerçekleştirildikten sonra katılımcılar üçüncü ayak için komşu il Diyarbakır’a geçti.

Kalabalık bir sporcu grubunun yarıştığı Bisiklet Turu etkinliğine Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık bir saat süren yarışmada büyük erkeklerde Abdulkadir Kelleci, genç erkeklerde Ahmet Örencik, master erkeklerde Nevzat Kıral ve yıldız erkeklerde ise Ramazan Daglı birinci oldular. Birinci, ikinci ve üçüncülere madalya verilirken Vali Ahmet Deniz tarafından da altınla ödüllendirildiler.

TRAFİK FELÇ OLDU

İlimizin kalbi konumundaki Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan Soraçan Kavşağı ile 30 Tonluk Kavşağı arası bisiklet turu nedeniyle saatlerce trafiğe kapalı kaldı. Etkinlik boyunca trafik adeta felç olurken vatandaşlar ve sürücüler yarışmanın ilimizin en işlek caddesinde yapılmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, bu tür etkinliklerin yararlı olduğunu ama bunun için halkın mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek yarışma için daha uygun bir yerin seçilebileceğini söylediler. İlhan Yıldız

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *