image

Kur'an Nesli Platformu:

Sütçü ile Çaplık, platform adına yaptıkları açıklamada, "Ramazan ayı, insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği aydır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin." Bakara Suresinin 185'inci ayeti hatırlatıldıktan sonra, Hz. Muhammed'in şu hadisine yer verdi:"Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allah-u Teâlâ size Ramazan orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, Cehennem kapılar kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin (Kadir Gecesi) hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum kalmış sayılır"

Ramazan ayının Allah'ın kullarına bir ihsanı olduğunu vurgulayan Platform, "Ramazan ayı öyle bir aydır ki; bu ayda yapılan ibadetlere verilen sevaplar, diğer aylardakinden çok daha fazladır. Onun için başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayından azami derecede istifade etmek hepimizin istek ve arzusudur. Ancak Ramazan’ın başından sonuna kadar programlı hareket etmek gerekir ki bu mübarek aydan hakkıyla istifade edilebilsin." Dedi.

Ramazan ayından tüm toplumun yeterince istifade etmesi gerektiği belirten platform, "Şüphesiz bu mübarek ayda gerek ferdi olarak gerek ailece veya toplu olarak yapılabilecek çok şey vardır. Bu niyet ve düşüncelerle faydalı olacağı kanaati ile platform olarak "Ramazan Ayı Tavsiyeleri" adıyla kardeşlerimize bazı hatırlatma ve uyarılarda bulunmak istedik. Amacımız özelde üye ve gönüllülerimizin genelde tüm toplumumuzun bu tavsiyeler vesilesiyle mübarek Ramazan ayından hakkıyla istifade etmesidir." ifadelerine yer verdi.

Kur’an Nesli Platformu Koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü ile Kenan Çaplık'ın Türkçe ve Kürtçe olarak basınla paylaştığı programda, şu önerilerde bulunuldu:

BİREYSEL PROGRAM

1-Günlük en az bir cüz Kur’an okumak.

2-Nafile namazlara özen göstermek.

3-Ziyaretleşmelere ağırlık vermek.

4-Çok dua etmek.

5-Okumaya ağırlık vermek.

6-İtikâf’a girmek.

7-Zekâtı önemsemek.

8-İftar yemeği vermek.

AİLEVİ PROGRAM

1-Kur’an-ı Kerim'i mukabele şeklinde okumak.

2-İlmihal dersleri yapmak.

3-Siyer dersi yapmak.

4-Cemaatle namaz kılmak.

5-Kadir gecesini idrak etmek.

TOPLU PROGRAM

1-İftar yemeği vermek.

2-Toplu ziyaretlerde bulunmak

3-Şehirde kalanlar köylerde ikamet edenlerle sosyal dayanışma içerisinde olmalı

4-Kadir gecesini topluca camide idrak etmek

5-Bayram namazına gitmek ve bayramlaşmada bulunmak

Kur’an Nesli Platformu Koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü ile Kenan Çaplık, paylaştıkları Ramazan tavsiyelerinin ardından "Tüm İslam aleminin, Ramazan ayını şimdiden tebrik ediyor ve bu mübarek ayın İslam coğrafyasında akan kanın ve zulümlerin bitişine; ümmetin dirilişine, birliğine ve özgürleşmesine vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz." diye temennide bulundular. Recep Fırat

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *