image

Beşiri’nin saat kulesi ve hükümet konağı karşısında kurulan kan bağışı tırında, Kızılay Batman Bölge Kan Merkezi’nden gelen 1 doktor ve 3 flebotomist vatandaşlardan kan bağışı topladı.

Kan bağışı tırında görevli bulunan Doktor Mehmet Hakkı İPEK rutin olarak belirli zamanlarda kan bağışı aldıklarını belirterek çalışmaları hakkında bilgi verdi.  İpek yaptığı açıklamada; “Kan bağışında bulunan vatandaşlar ilk önce bir form dolduruyor.Daha sonra kan değeri, tansiyon, nabız, ateş ve kilo değerlerine bakıldıktan sonra doktor tarafından değerlendirilerek kan bağışı alınıyor.” Dedi.

Beşiri’de kan bağışı topladıklarını belirten Beşiri Kızılay Başkanı Aslan GÖNENÇ vatandaşlardan yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, “ 1Toplanan kan bağışları öncelikle test ediliyor. Ardından da ihtiyaç olan tüm hastanelere gönderiliyor. Kan bağışına desteklerinden dolayı ilçe halkına teşekkür ediyorum.” dedi.

Kızılay görevlileri, kan veren vatandaşların kaybettikleri sıvının dengelenmesi için de soda ve bisküvi ikramında bulundular.

Beşiri Ak Parti İlçe Başkanı İki Köprü Belediye Başkan Vekili Musa Kıyanç,  Anadolu Lise Müdürü UsamettinAkın, HÜDA PAR üyelerin den Kenan Önder, Osman Ortaç ve çok sayıda vatandaş kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi.

Kızılay beşiri Şube Başkanı Aslan GÖNENÇ ise,  “Aldığınız en anlamlı mesaj bu olabilir bu gururu ve mutluluğu yaşamak için sizde Türk Kızılay’ına kan bağışında bulunun. Hayat kurtarın.Her kan bağışınız üç can kurtarır.” dedi.  Recep Fırat

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *