image

Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili hastalara verilen eğitim Bölge Devlet Hastanesi Eğitim Salonunda düzenlendi. Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi il koordineli yapılan etkinliğe hastalar yoğun ilgi gösterdi.

HASTALAR MEMNUN KALDILAR

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Tabiplerinden Emrah Yıldız tarafından verilen eğitimde, diş fırçalama tekniği, diş ipi kullanma, ağız gargarası, ağız kokusuna neden olan faktörler ile ağız ve diş sağlığı üzerine bilgiler verildi. Diş Tabibi Yıldız’ın sunumundan sonra hastalara ağız ve diş taraması yapıldı.

Diş çürüklerinin ihmali durumunun vücutta birçok hastalığa neden olduğuna vurgu yapan TRSM Sorumlusu Psikiyatri Uzmanı Dr. Mevlüt Murat Gündüz, ağız ve diş sağlığının Öz bakım ile ilgili önemli bir konu olduğunu, dikkat edilmediği takdirde fiziksel rahatsızlıklara yol açabildiği gibi ruhsal ve sosyal durumu da etkileyen bir sorun olduğuna dikkat çekti. Gündüz, hastaların diş bakımına önem göstermeleri temennisinde bulunarak eğitim sonrası katılımcılara diş macunu ve diş fırçası dağıtımı yapıldı. İlhan Yıldız

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *