image

Almanya'nın çeşitli kentlerinde yaşayan NİTAB üyesi 20 gönüllü akademisyen, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman'a geldi.

NİTAB üyeleri, Türk Kızılayı Batman Şubesi öncülüğünde, ilk olarak Irak'ın Şengal kentindeki DAEŞ saldırılarında kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Uğurca Köyü'ne yerleşen Ezidileri ziyaret ederek yardımlarda bulundular.

Burada kalan aileleri çadırlarında ziyaret eden NİTAB üyeleri, beraberlerinde getirdikleri yardımları dağıtmasının ardından il merkezinde kalan Suriyeli ve durumu iyi olmayan yerli aileleri de ziyaret ederek yardım kolilerini kendilerine ulaştırdılar.

NİTAB üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Kızılayı Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ, şöyle konuştu;"Misafirlerimiz Türk Kızılayı üzerinden bölgemizdeki savaş mağduru ve ihtiyaç sahiplerine sıklıkça yardım gönderiyorlardı. Bu kez ise yaptıkları yardımları bizlerle birlikte dağıtmaya geldiler. Aynı zamanda yaptıkları yardımların nereye gittiğini de yerinde görmüş oldular.”

NİTAB Başkanı Davut Karapınar, yurt dışından yaptıkları yardımların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını yerinde gördüklerini belirterek şunları söyledi;“Bir haftadır Türkiye'deyiz. bu süreç içerisinde Hatay ve Gaziantep'teki Suriyelilerin kaldığı yerleşim yerlerini de ziyaret ettiklerini ve Türkiye'nin dünyaya örnek bir misafirperverlik örneği sergilediğini gördük.” Recep Fırat

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *