image

Hasankeyf ilçesindeki tarihi Zeynel Bey Türbesinin yeni yerine taşınma çalışmalarını yerinde incelemek üzere ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt Vali Ahmet Deniz’i ziyaret etti. Ziyarete; Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt,  Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Seyit Aslan ve Melik Ayaz, Restorasyon Daire Başkanı Yakup Harmandağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı ile Müze Müdürü  Feriha Baş katıldı.

İlimiz Beşiri ilçesindeki Mor Kiryakus Manastırının Rölöve ihalesinin yapıldığını, Gercüş ilçesi hükümet konağının ise Rölöve ihalesi yapılmış olup haziran ayından sonra restorasyon çalışmalarına başlanacağını ve Kozluk ilçesindeki Hazo kalesinin koruma altına alınması, yolun açılması, ışıklandırma, seyir terası ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başladığına ilişkin Vali Deniz’e bilgi veren Genel Müdür Yalçın Kurt, kabullerinden dolayı teşekkür etti.

Makamında Genel Müdür Yalçın Kurt ve beraberindekilerle bir süre sohbet eden Vali Deniz, Mor Kiryakus Manastırı ve Gercüş Hükümet Konağının ilimiz için önemli kültürel varlıklar olduğunu belirterek, bu eserlerin turizme kazandırılması için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini ifade etti.
Vali Deniz, Genel Müdür Yalçın Kurt ve beraberindekilere, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirterek, kendilerine teşekkür etti. Haber Merkezi

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *