image

Etkinliğin başında katılımcılara lokum ikram edilip, gül hediye edildi. Kutlu Doğum etkinliğine okul müdürü Mesut Yıldız, Eğitimci-Yazar Kenan Çaplık, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Hifzullah Çiftçi'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte Yıldız, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Hz. Peygamber'in Kutlu Doğumu münasebetiyle böyle bir program tertiplediklerini belirten Yıldız, onun şahsiyeti ve güzel ahlakından bahsetti.

Yıldız, "Peygamber Efendimizin en belirgin özelliklerinden bir tanesi güvenilir olmasıydı. Günümüzde de en çok ihtiyaç duyduğumuz duygulardan bir tanesi de güven duygusudur. Peygamber Efendimiz hiç yalan söylememiş, insanların mallarına kesinlikle el uzatmamış, cana kıymamıştır. Peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde 'Müslüman, insanların elinden ve dilinden emin olunan kişidir.' buyuruyor. Diğer bir hadisi şerifinde de 'Hiçbiriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe gerçek anlamda iman etmiş sayılmaz.' diyor. Peygamberimizin huyu tamamıyla Kur'an'dı." dedi.

Açılış konuşmasının ardından mevlidi şerif okunup, ses sanatçıları ile küçük çocuklar tarafından ilahiler seslendirildi. Daha sonra okul öğrencileri tarafından Hz. Muhammed'i konu alan şiirler okundu.

Daha sonra söz alan Eğitimci-Yazar Çaplık, "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu bir konuşma yaptı.

"PEYGAMBERİMİZİ TAKİP ETMEMİZ GEREKİR"

Toplumların ihtiyacı olan emniyet ve güvenin ancak Hz. Muhammed gibi kutlu insanların ortaya koyduğu ilkelerle mümkün olabileceğini dile getiren Çaplık, "Eğer bu ilkeler hayata geçirilmezse toplumların ifsada gitmesi, zulüm ile birbirlerine haksızlık etmesi imkân dâhilindedir. Kendi toplumumuzun içerisinde itibar edilen şahsiyet miyiz? Eğer bu şekildeysek güven, adalet toplumu olacaktır. Yok, eğer bu noktada biz görevimizi yapmazsak sadece bu hususta görevimizi yerine getirmemizden vuku bulacak adaletsizliklerden sorumluyuz. Onun için Peygamber Efendimizi anmamız, onun sünnetini hatırlayıp, takip etmemiz gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

"DÜNYADA ZULÜM ÇARKI DÖNÜYORSA PEYGAMBERİMİZİN SÜNNETİNİN TERK EDİLMESİNDENDİR"

Konuşmasının devamında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Çaplık, şunları söyledi: "Peygamber Efendimiz 'İnsanlık insana emanettir.' buyuruyor. Onun davasında öyle idealler, sünnetinde öyle güzel uygulamalar var ki onun düşmanı olan insanlar bile ona güvenirdi. Eğer biz de Peygamber Efendimizin sünnetine sahip çıkarsak onun bize miras bıraktığı hakkaniyeti, adaleti, kardeşliği, barışı, sulhu kendimize yol kabul edip yürüyeceksek Allah'ın izniyle Peygamber Efendimizin bizim için miras bıraktığı bu sünnet kıyamete kadar devam edecek ve insanlık için en güvenilir yol, hayat sistemi olarak yoluna devam edecektir. Bizler de adaletin, hakkın, mizanın ve ölçünün yanındaysak doğru yoldayız. Hakkın, kardeşliğin ikamesi noktasında görevimizi yaparsak insanlık bize emanet edilse bile dert değildir. Siz gençlere düşen adaleti en güzel şekilde ikame etmektir. Peygamber Efendimizin sünnetini en güzel şekilde yaşayıp yaşatmaktır. Peygamberimizin mesajını anlayıp, gelecek nesillere aktarmaktır. Eğer bugün dünyada sıkıntı var, zulüm çarkı dönüyorsa Peygamber Efendimizin sünnetinin terk edilmesindendir."

Etkinlikte, siyer yarışmasında dereceye giren öğrencilerin isimleri açıklanıp, kendilerine çeşitli hediyeler verildi.Kutlu Doğum etkinliği, yapılan dua ile son buldu. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *