image

Dün saat 11.00’da Batman Adliye Binası önünde bir basın açıklaması yapan İHH, Mavi Marmara Mağdurları Dayanışma Derneği ve Mavi Marmara Şehit Aileleri, Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulundu.

 Basın açıklamasını okuyan İHH Batman Şube Başkanı Hüseyin Şansi, “Türkiye’nin merhametli ve onurlu insanlarının ve dünyanın yola çıkardığı ve dünyanın ortak vicdanını da içine alan Mavi Marmara organizasyonuna, yolcularına ve şehitlere ağır şekilde hakaret eden, “Mavi Marmaracıların da İslamcı çizgide olduğu gerekçesiyle FETÖ gibi tasfiye edilmesi” çağrısında bulunan Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulunmak ve bu zihniyeti kınamak için bu gün adliyedeyiz.” Dedi.

ŞEHİTLER SÜREKLİ İSRAİLCİLERİN SALDIRISINA UĞRUYOR

 Mavi Marmara Şehitlerinin sürekli İsrailcilerin saldırısına uğradığını belirten Şansi, “İsrail’i otorite olarak tanımayıp işgalci gören, Gazze’yi özgür topraklar olarak tanıyıp ablukanın da ambargonun da tamamen kalkmasını savunan, dünyada İsrail’e karşı bir vicdan hareketini Anadolu’dan harekete geçiren Mavi Marmara, İsrailciler tarafından sürekli saldırıya uğramaktadır. Bunun sebebini anlıyoruz. Siyonizm ve emperyalizm, sadece vicdanların zulme karşı buluşmasından değil bu buluşmanın harekete geçmesinden korkmaktadır.” İfadelerini kullandı.

“Bu ülkede ne askeri darbeye gerekçe edilen “Kudüs Yürüyüşü”, ne “one minute” ne de “Mavi Marmara” unutulur.  “ diyen Şansi,“Bu İslamcıları tasfiye et” çağrısı yapanlar,  medet umdukları kişilerin de “İslamcı” olduğunu, 40 yılı aşkındır Filistin halkının yanında, Özgür Kudüs için, İsrail’e karşı birlikte yürüyüş içerisinde olduğumuzu bilmez ve anlayamaz. Çünkü “İsrail savunuculuğu” taşeronlara ihale edilebilir ama “Filistin Davası” şehadetin göze alındığı bir gönül davası, bir hayat biçimidir. Birde bunlar bilmezler ki siyasi, sivil, medya, akademi tüm kesimler hangi görüşte olursa olsun bu topraklar Kudüs’e sırtını dönen Filistin’in mazlum halkına sırtını dönen bu halkın içinde yaşama ve destek şansı bulamaz. “ açıklamasında bulundu.

CEM KÜÇÜK’E KAMU DAVASI

Cem Küçük ’ün kullandığı ifade ve hakaretlerin amacının Mavi Marmara katılımcıları, şehit ve gazi yakınlarını ve davaya gönül verenleri, özetle Türkiye Cumhuriyeti toplumunun büyük bir kesimini aşağılamak, hedef göstererek, kasıtlı olarak çarpıtılmış bilgiler ile halkı kin ve nefrete sevk edecek bir ayrıştırma ortamı oluşturmak olduğunu belirten Şansi,“ Bu neden ile Cem Küçük hakkında Türk Ceza Kanunu 125. Ve 216. Maddeleri kapsamında Hakaret, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve ayrıca resen gözetilecek diğer suçlardan gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması amacı ile kamu davası açılması talebinde bulunduk. Tüm savcıları hızlı ve etkili bir soruşturma ile Cem Küçük’ün hak ettiği cezaya ulaşması için göreve çağırıyoruz. Ayrıca tüm Mavi Marmaracılar olarak her birimiz ayrı ayrı Cem Küçük’e tazminat davası açacağımızı da buradan ilan ediyoruz.” Dedi.

Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *