image

Halk oylamasının %51.4 ile evet çıkmasını değerlendiren Hür Dava Partisi Batman İl Başkanı Davut Şahin ve Ak Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, referandum sonucunun ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundular.

TÜRKİYE BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİŞ YAPMIŞTIR

Türkiye’nin kendine özgü başkanlık sistemine geçiş yaptığını söyleyen Hür Dava Partisi İl Başkanı Davut Şahin, “Türkiye Referandum ile birlikte parlamenter sistemden partili cumhurbaşkanı yani kendisine özgü bir başkanlık sistemine geçiş yapmıştır. Bu sürecin ülkemiz ve İslam ümmeti için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Referandum da, içinde HÜDA-PAR'ında bulunduğu "Evet" cephesi bir zaferle kazanmıştır. Kaybeden cephe sadece CHP, MHP cephesi değil, 24 partiden müteşekkil bir hayır cephesi mağlup olmuştur. Burada görülmesi gereken önemli bir husus HÜDA-PAR'ın duruşu ve tabanının partisine bağlılığını bir kez daha gözler önüne serilmesi. HÜDA-PAR "EVET" kararını verirken birilerinden iltifat almak için değil, ülkenin ve insanların huzuru düşünerek bu kararı vermiştir.” dedi.

BÖLGEDE ÇUKUR VE KIYIM SİYASETİ İLTİFAT GÖRMEMİŞTİR

HÜDA-PAR “Evet” kararının arkasında durduğunu söyleyen Şahin açıklamasını şöyle sürdür; “Bölgede hayır cephesi, bölgenin 14 ilinde %10 ile %15 arası bir puan kaybı yaşamıştır. Bunu biz böyle okuyoruz, Özellikle 6-8 Ekim olaylarında Yasin ve arkadaşlarının vahşice katledilmesinden sonra, bölgede yapılan yıkım olaylarından sonra halk onlara güçlü bir tepki göstermiştir. Bunu yapanlar kendilerine dersler çıkarmalıdır. Böyle davranışlar halk tarafından kabul edilmemiştir. Bölgede çukur siyaseti,  nasıl kaybetti ise kayım ve kıyım da iltifat görmemiştir. Bölge insanı huzur ve hizmet istiyor. Çatışma ortamından uzak olmak istiyor. Devletin bölgeye gerekli ilgiyi göstermesi lazım. Büyük şehirlerde çok farklı sonuçlar çıktı. Bölgede beklenmedik sonuçlar çıktı. Halkımız ne yaptığını biliyor.”dedi.  

SONUÇLAR BEKLENTİLERİMİZİ TATMİN ETTİ

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerine değinen ak parti il başkanı Diyaettin Uçar, " Bildiğiniz gibi 7 Haziran seçimlerinde biz Batman'da %19 oy almıştık. 1 Kasım seçimlerinde %28'e çıktı. Bu halk oylamasında da %36 gibi bir oy çıktı. Sonuçlar beklentilerimizi tatmin etti. Çünkü bizde %38 alacağımızı tahmin ediyorduk." ifadelerini kullandı. Güney doğu bölgesinde eskiden beri bir huzursuzluk olduğunu söyleyen Uçar," Güneydoğu Anadolu bölgesinde eskiden beri süre gelen bir huzursuzluk ortamı vardı. Vatandaş huzursuzluk istemiyor. 7 Haziran seçimlerinden önce bölgemizde bir kaos ortamı vardı. Selahaddin Demirtaş halkı Sokağa her davet ettiğinde Kepenk kapatmalar, dükkan yakmalar, işgaller, soygunlar, cinayetler kısacası ne isterseniz mevcuttu. Örnek verecek olursak 6-7 Ekim olaylarını hepimiz hatırlıyoruz. " dedi.

"REFERANDUMDA HALK OYUNU HUZURA VERDİ"

7 Haziran seçimlerinde vatandaşın huzur için HDP ye oy verdiğini belirten Uçar, " 7 Haziranda vatandaşlar eğer meclise giremezlerse huzursuzluk yaratacakları için onlara oy verdi. Ak Parti'den bile huzur ortamı bozulmasın diye onlara oy verenler oldu. Daha sonra bölgeyi çukur siyaseti ile ateş çemberine çevirdiler. Halk 1 Kasımda gereken cevabı onlara verdi. Bu referandumda güneydoğu bölgesindeki halk oyunu huzura verdi. Hem 1 Kasım'da, hem 16 Nisan'da sağ olsunlar HÜDA-PAR da sağduyulu davranıp destek vermiştir. Allah Destek veren herkesten razı olsun." diye konuştu. (Mehmet Emin Uraz)

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *