image

  Erasmus + Projesi kapsamanda Almanya'da staj yapan Özel Bilim Kolejiyle ortak yürütülen Meslek Lisesi örgencileri uygulamalı eğitimlerine Almanya’da devam etti.

“GELİŞMİŞ TEKNOLOJİLERDE EĞİTİM”

Özel bilim Teknik Öğrencilerinin gelişmiş teknolojiyle eğitim gördüklerini belirten proje Koordinatörü Hüseyin Aksoy; “Özellikle insan hayatında önemli bir yer kaplayan metallerin birleştirmesi olan kaynakçılık eğitimi alan öğrencilerimiz, WIG (Wolfram Inert Gaz) kaynak yöntemini öğreniyorlar. Alman öğrencilerle birlikte ayni çalışma ortamını paylaşan Meslek Lisesi öğrencileri, burada uygulama imkânının daha çok olduğunu gördüler. Bizlerde Batman’da öğrencilerimizle en az onlar kadar başarılı uygulamalar yapabiliriz.” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİN UFKU AÇILDI”

Almanya’daki eğitimlerde ufuklarının açıldığını belirten Bilim Teknik Koleji Öğrencileri; “İlimizde ve okulumuzda aynı çalışmayı okulumuzda da yapabilir ve piyasanın istediği özellikle paslanmaz çeliklerin kaynağını başarılı bir şekilde uygulayabiliriz. Tüm meslek lisesi öğrencilerinin mutlaka buraları görmesi gerekir. Bizim için verimli geçen eğitimlerimiz, geleceğimiz için çok önemli bir ekol ve örnek teşkil etti. Bize bu imkânı sağlayan tüm okul idarecilerine, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.” diye konuştu. İlhan Yıldız

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *