image

55 milyon 319 bin 222 seçmenin sandık başına gideceği 18 maddelik Anayasa Değişikliği ve Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi Halkoylaması için Batman’da oy kullanma işlemi saat 07.00’de başladı. 329 bin seçmenin oy kullandığı ilimizde oy kullanma işlemi saat 16.00’da bitti.

Türkiye’de anayasa değişikliği için halk, sabahın erken saatlerinden itibaren oylarını kullanabilmek için sandık başına gitti. 329 bin 137 seçmenin kayıtlı bulunduğu Batman’da seçmenler bin 112 sandıkta oyunu kullandı.

Sandıkların kurulmasıyla birlikte oylarını kullanan Batmanlı seçmen, seçimlerin huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Duygularını paylaşan vatandaşlardan Süleyman Altan, “Türkiye’mizde hayırlısı neyse o olsun. Şu ana kadar Türkiye’miz iyi bir durumdadır. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız iyi idareciler. Bu referandumun halka huzur getirmesini istiyorum.”dedi.

Bölgede yaşanan olayların son bulmasını temenni eden Sabahattin Teke, “Her vatandaş gibi geldim oyumu kullandım. Ben çalışıyorum şimdi işe gideceğim. Referandum bizim bölgemize milletimize hayırlı olsun. Hükümetten beklentim bölgemize barış ve huzurun gelmesidir. İnşallah hayırlara vesile olur. Özellikle bölgemizdeki çatışmalar sona ermesini istiyorum.”şeklinde konuştu.

Referandum da güzel beklentilerinin olduğunu belirten Aytekin Uluç, “Her şeyin hayırlısı olsunGüzel beklentilerimiz var.  İşsizlik hat safhadadır bunun için referandum sonrası iş imkânı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan halkoylaması sonrası işsizliğin son verilmesi temenni sinde bulunan Abdulhamit Oruç, şu ifadeleri kullandı: “Hayırlı uğurlu olsun. Hangisi bizim için iyiyse o olsun. 10 çocuğum var hepimiz işsiziz. İş yok, iş imkanı istiyorum. Her şeyin hayırlısını istiyorum. Cenabı Allah’tan dileğim inşallah hayırlısı olacak.”

Artık huzur istediklerini söyleyen Nazlıhan Oruç, “Oyumuzu kullandık Allah’tan dileğimiz hayırlı olsun. Hangisi hayırlıysa Allah onu yapsın. Din ve dünyamıza hangisi hayırlıysa Allah onu yaptırsın. Bizler huzur istiyoruz. Allah yaşanan katliamları durdursun.”dedi.

FETÖ mağdurlarının adil bir şekilde yeniden yargılanmalarının talebinde bulunan Hamza Zengin, “16 Nisan 2017 Cumhuriyet tarihinin belki en önemli seçimlerinden birini yaşıyoruz. Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeni yapılan anayasa değişikliğiyle yapılan yanlış ve hataların tekrarlanmamasını, 28 Şubatların tekrar yaşanmamasını diliyorum. Başta Yusufiler olmak üzere tekrar yargılanmalarını ve dosyalarına bakılmalarını talep ediyoruz. FETÖ mağdurlarının tekrar yargılanmasını istiyoruz. Çünkü babam dahil olmak üzere cezaevindeki ağabeylerimizi tutuklayan polislerin cezayı kesen hakimlerin FETÖ’den tutuklu olduğunu biliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *