image

Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Deniz'in yanı sıra  İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, il milli eğitim müdür yardımcıları ile okul müdürleri katıldı. 

Öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan Vali Deniz, Türkiye genelinde okul öncesi eğitimde okullaşma oranı artışında ilimizin ilk sırada olduğunu belirterek, bu başarıyı eğitimin tüm kademlerinde sağlanması için gereken çabanın gösterilmesi gerektiğini ifade etti.  

Vali Deniz, "Demek ki biraz çaba ve gayret gösterince ve aileleri de ikna edince mesafe alınabiliyor" dedi. Eğitimde gerekli başarıyı elde etmeden gelişmenin zor olduğunu ifade eden Vali Deniz,  "İlimizi eğitimde daha iyi yerlere taşımak için "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesini başlattık. Ardından "Batman Her yerde Okuyor" kampanyasını başlattık, bu çalışmalar sizlerinde gayreti ile iyi yerlere getirildi. Bu kapsamda şimdiye kadar 50 bin kitap dağıttık. hedefimiz 200 bin kitap dağıtmaktır. En kısa süre bunu gerçekleştireceğiz. Okullarımızın kütüphanelerini tamamen elden geçirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu. 
Milli ve manevi Değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek için öğretmen ve okul yöneticilerine önemli görevler düştüğünü beliren Vali Deniz, çocuklarımızın yanlış kişiler tarafından yönlendirilmemesi için gereken çabanın gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Özelikle lise çağındaki çocuklarımıza özel ilgi göserilmesi gerekiyor. Çocuklarımız özelikle bu çağda yanlış kişiler tarafından yönlendirilebiliyor. Geçmişte bu konuda bir takım sıkıntılar yaşandı. Bunların yaşanmamasına dikkat edilmesi gerekiyor" dedi. Recep Fırat

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *