image

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY Esentepe Camisi ile ilgi gelinen son aşama ve halk arasında “Alo Tevşo Pazarı” olarak bilinen eski traktör garajı esnafının durumlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Esentepe camisi ile ilgili ellerinde iki ayrı projenin olduğunu ve Cumhurbaşkanının onayı sonrası hemen çalışmalara başlanacağını söyleyen Aksoy, Alo Tevşo Pazarı esnafının rahat olmasını istedi.  Aksoy, yeri olan esnafa yerleri daha temiz ve hijyen olarak, olmayanlara ise yer tahsis edeceklerini kaydetti.

VATANDAŞ MANEVİ HAZ ALACAK

Gazetemizin sık sık gündeme getirdiği, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşların yanı sıra Batman halkının yıllardır talep ettiği Esentepe Camisi yapım aşamasına geldi. Batman kent merkezi hızlı bir şekilde gelişip yerleşim alanları çoğalırken, özellikle Belde, Gap, Gültepe, Çamlıtepe gibi mahallelerde var olan cami eksikliği yapılacak tarihi Esentepe cami ile bir nebzede olsa giderilecek. Vatandaşların manevi haz alacak büyük bir cami projesi olan Esentepe Cami projesiyle ilgili yapım aşamasına geldiğini söyleyen Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, Esentepe camisi ile ilgili var olan projeleri paylaşarak gazetemize özel demeç verdi.

 

PROJE CUMHURBAŞKANINA SUNULACAK

Ellerinde iki ayrı projelerin olduğunu söyleyen Belediye Başkan Vekili Aksoy, önümüzdeki günlerde yakın bir tarihte Esentepe Camisi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Esentepe’ye cami projesiyle ilgili özel bir görüşme yapacağını kaydetti. Ellerinde Selçuklu ve Osmanlı mimarisiyle ilgili iki ayrı proje olduğunu söyleyen Aksoy, Artuklu projesine daha sıcak baktığını söyleyerek bu iki projeyi cumhurbaşkanına sunacağını ifade etti. AKSOY, “Esentepe, şehrimizin sembolü olabilecek Artuklu mimarisini de bizim yerel kültürümüze yansıtan çok güzel bir camii yapacağız. Daha doğrusu bir Külliye yapıyoruz. Bahçesinde bir kütüphanenin olduğu eğitim merkezi, Kur’an Kursu, el sanatları atölyelerinin de olduğu çok güzel bir Camii yapıyoruz. Aynı zamanda futbol sahasının bulunduğu bölgede bir gölet, piknik alanlarıyla, otoparkıyla güzel bir yer olacak.” şeklinde konuştu.  

ALO TEVŞO PAZARI MODERN BİR GÖRÜNÜM KAZANACAK

Alo Tevşo Pazarının durumuyla ilgili de bilgilendirmede bulunan Aksoy, “Alo Tevşo dediğimiz yer hiç hijyenik değil. Oranın esnafı yağmurlu havalarda ortada kalıyor. Onları koruyacak hiçbir şey yok. Ayrıca ürünlerin çoğu yere seriliyor. İlkel şartlarda çalışıyorlar. Orada esnafın ihtiyacını karşılayacak modern ve büyük bir Pazar kurmayı düşünüyoruz. Yapacağımız yeri kamulaştırdıktan sonra yeni Pazar yeri kuracağız.” Dedi.

ESNAFI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Esnafı mağdur etmeyeceklerini, orada yeri olana daha hijyenik yer sağlayacaklarını, yerleri olmayanlara da yer vereceklerini belirten Aksoy, “Alo Tevşo esnafımızın, pazarcıların çekinmesine gerek yok. Onları mağdur etmeyeceğiz. Her işe uygun yer ayarlayacağız. Alo Tevşo esnafı için daha iyi olacak. İş yerlerini yapılan işlere göre ayıracağız. Tavuk satanlar için ayrı yer, sebze ve meyve satanlar için ayrı yer ayarlayacağız.” İfadelerini kullandı. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *