image

Baharın gelmesi ile birlikte Çiçek ve Fidan satan firmaların işlerini düzeldiğini belirten Fidan ve Çiçekçilik sahibi Seyithan Taşan, "Baharın gelmesi ile birlikte çiçekçi ve fidan satan firmaların yüzü biraz güldü. Vatandaşlar fidan ekme mevsimi olduğu için bizlere gelip fidanlarını alıp ekiyorlar. Bölgemiz İnşallah bu gidişle yemyeşil olacak." ifadelerini kullandı.

FİDAN VE ÇİÇEK SEZONU

Bahar'ın fidan ve çiçek sezonu olduğunu belirten Taşan, "Baharda bizim işlerimiz az da olsa biraz düzeliyor. Bu sezonda çiftçiler daha fazla verim alıyor, fidanlar daha hızlı ve daha iyi gelişiyor. En önemlisi ekilen fidanlar bu sezonda meyve veriyor. Bu sezon yeşilliğin ve güzelliğin sezonu... Baharın gelmesi hepimizi mutlu ediyor." dedi.

SON 4 SENE İÇERİSİNDE FISTIĞA İLGİ ARTTI

Bölgemizde vatandaşların en çok ilgi gösterdiği fidanın fıstık olduğunu söyleyen Taşan, " Bölgemizde son 4 sene içerisinde fıstığa ilgi arttı. Topraklarımızda fıstığın iyi yetiştiğini söyleyebilirim. Vatandaşlar hem ekonomi hem de tarım açısından Daha verimli olduğu için fıstığı daha çok tercih ediyor." diye konuştu. "

KIŞIN İŞLERİMİZ KÖTÜ

Kışın işlerinin sezon dolayısıyla kötü olduğunu söyleyen Taşan," Bahar da olmazsa bizim işlerimiz hiç olmayacak. Çünkü kışın neredeyse hiç işlerimiz yoluna girmiyor. Kışın soğuk, kar ve tipi dolayısıyla kimse çiçek veya fidan ekemiyor buda bizim işlerimizi etkiliyor." dedi. Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *